WiFi-vel kommunikáló SD kártya

Milkovits Gábor, 2007. október 23. 07:23

Az amerikai Eye-Fi nevű cég hivatalos forgalmazási engedélyt kapott hazájában egy olyan SD memóriakártyára, amelyről WiFi segítségével bármikor áttölthetők a rajta lévő adatok a szinkronizált számítógépre.

A lényeg egyrészt a nagysebességű vezeték nélküli kapcsolat, másrészt pedig az, hogy segítségével nem kell külön memóriakártya és WiFi-kártya az adott hordozható eszközhöz annak érdekében, hogy a vezeték nélküli kommunikáció a PC-vel létrejöjjön. Az Eye-Fi kártyája ugyanis mindkettőt egyben integrálja, így az adott digitális fényképezőgépnek vagy egyéb készüléknek nem is kell önmagában beépített WiFi-antennával rendelkeznie. A Windows és Mac rendszerű számítógépekkel kompatibilis eszköz sajnos csak 2 GB kapacitású, ami vagy azért van, mert valahol a WiFi-csipnek is el kell férnie, vagy pedig egyszerűen már kezdetben is versenyképes áron szeretnék forgalomba hozni a kártyát.

Az Eye-Fi egyelőre nem közölte sem a forgalmazás időpontját, sem a várható árat, mindenesetre jól értesült hírforrások valószínűsítik, hogy a 2 GB-os WiFi-SD kártya hamarosan kapható lesz, legalábbis az Egyesült Államokban.

Kulcsszavak: memóriakártya Wi-Fi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59