WiFi-vel kommunikáló SD kártya

Milkovits Gábor, 2007. október 23. 07:23

Az amerikai Eye-Fi nevű cég hivatalos forgalmazási engedélyt kapott hazájában egy olyan SD memóriakártyára, amelyről WiFi segítségével bármikor áttölthetők a rajta lévő adatok a szinkronizált számítógépre.

A lényeg egyrészt a nagysebességű vezeték nélküli kapcsolat, másrészt pedig az, hogy segítségével nem kell külön memóriakártya és WiFi-kártya az adott hordozható eszközhöz annak érdekében, hogy a vezeték nélküli kommunikáció a PC-vel létrejöjjön. Az Eye-Fi kártyája ugyanis mindkettőt egyben integrálja, így az adott digitális fényképezőgépnek vagy egyéb készüléknek nem is kell önmagában beépített WiFi-antennával rendelkeznie. A Windows és Mac rendszerű számítógépekkel kompatibilis eszköz sajnos csak 2 GB kapacitású, ami vagy azért van, mert valahol a WiFi-csipnek is el kell férnie, vagy pedig egyszerűen már kezdetben is versenyképes áron szeretnék forgalomba hozni a kártyát.

Az Eye-Fi egyelőre nem közölte sem a forgalmazás időpontját, sem a várható árat, mindenesetre jól értesült hírforrások valószínűsítik, hogy a 2 GB-os WiFi-SD kártya hamarosan kapható lesz, legalábbis az Egyesült Államokban.

Kulcsszavak: memóriakártya Wi-Fi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50