Új generációs flash chipek a Samsungtól

Kiss Ádám Zoltán, 2007. október 24. 21:25

Az élvonalbeli memóriagyártó a legmodernebb technológiával kívánja előállítani új generációs chipjét, mely rendkívül kis helyen képes tárolni az információt.

Új lehetőségek nyílnak meg a hordozható eszközök tervezői előtt, mivel a jövőben a Samsung igen jó minőségű flash memóriáit még kisebb méretben használhatják fel. A cég szerint világvezető újdonság lényege, hogy a 64 gigabites apróság már a legmodernebb, 30 nanométeres gyártástechnológiával kerül előállításra, így mind fogyasztása, mind fizikai mérete minimalizálható teljesítményvesztés nélkül. Az újdonság a minőségibb NAND memóriák közé tartozik, nem az olcsóbb, ám lassabb és tipikusan kisebb kapacitású NOR flash kategóriába. Ahogy a hordozható eszközökre lassan de biztosan videó fájlok költöznek, szükség is van a kapacitásbővítésre. A felhasználási lehetőségek beláthatatlanul szélesek, mivel hatalmas az igény egy ilyen chip megjelenésére. Példaképpen, egyetlen ilyen NAND képes lesz akár 18 ezer dal tárolására, de ugyanúgy összeköthetők egymással, mint régebbi modellek. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos merevlemezek helyén könnyedén elhelyezhető 16 chip segítségévek egy 128 GB-os merevlemeznek megfelelő SSD flash meghajtó építhető. Hogy milyen igény van az új kategória megjelenésére, azt jól mutatja, hogy a rivális Toshiba is hasonló megoldáson dolgozik, mely szintén 30 nanométeres gyártási technológiával készül majd.

Kulcsszavak: memória Samsung

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Másodpercenként akár 480 képkockát is képes megjeleníteni az LG új monitorja

Az LG legújabb, játékosoknak szánt, 32GS95UE-B UltraGear OLED monitorja minden eddiginél gördülékenyebb grafikus megjelenítést ígér. A képfrissítési ráta mellett a csúcsfényerő is jelentősen növekedett a gyártó korábbi monitorjaihoz képest, így világosabb környezeti viszonyok mellett is tiszta és élénk képet kapnak a felhasználók.  

2024. május 29. 20:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52