Az Apple kettőben maximálta a fejenként vehető iPhone-ok számát

Milkovits Gábor, 2007. október 28. 08:03

Az Apple bejelentette, hogy ezentúl egy vásárló legfeljebb kettő darab iPhone készüléket vásárolhat, emellett pedig a készpénzes fizetést sem fogadja el, legalábbis az Egyesült Államokban.

A vállalat június vége óta eddig több mint 1,4 milliót adott el a hibrid okostelefon/zenelejátszó készülékből, amelyet Amerikában csak az AT&T szolgáltatóval kötött exkluzív kétéves szerződéssel lehet megvásárolni. Natalie Kerris szóvivő szerint a lépések oka az, hogy sokan egyszerre több iPhone-t vesznek, amelyeket aztán illegálisan kikódolnak és így adják őket tovább magasabb áron. A két darabos limit mellett a kizárólagos hitelkártyás vásárlás is ezeket a „feketézőket” hivatott kiszűrni, mivel ezáltal a kikódolt készülékekkel kereskedők könnyebben visszakövethetőek lesznek. Tim Cook, az Apple operatív vezérigazgatója úgy becsüli, hogy az eddig értékesített mennyiségből eddig mintegy 250 ezer darabot próbáltak meg kikódolni. Külön érdekesség, hogy az Egyesült Államokban nemrég fogadtak el egy olyan törvényt, amely megengedi az egyedi felhasználóknak mobiltelefonjuk kikódolását, habár az ilyen készülékekkel folytatott kereskedelem kérdése nem teljesen tisztázott. Franciaországban viszont a helyi fogyasztóbarát szabályozás miatt az Apple kénytelen lesz kártyafüggetlen iPhone-okat is forgalmazni, igaz ennek a gyakorlati megvalósításáról egyelőre nem közöltek részleteket.

Az Apple Németországban, Franciaországban és Nagy-Britanniában még az idén forgalomba hozza az iPhone-t, míg a többi európai országban a jövő év elején kerül a boltokba a készülék. Az exkluzív szerződött mobilszolgáltató Németországhoz hasonlóan Magyarországon is a T-Mobile lesz.

Kulcsszavak: iPhone mobiltelefon Apple

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nem csak régi mobilt keresnek a magyarok a Rejoy.hu-nál

A nyaralási szezon és az iskolai tanév vége közeledtével itthon is átalakultak az felújított eszközök piacának trendjei a Rejoynál. A legújabb Apple-készülék, a tavaly szeptemberben debütált iPhone 15 nem csupán elérhetőa cég kínálatában, de májusra pedig már a harmadik legnépszerűbb készülék volt a magyar vásárlók körében. Ezzel szemben eladásra főleg három-öt éves iPhone-okat, illetve két-öt éves, Androidot futtató Samsung készülékeket küldenek be az ügyfelek, tavasz óta pedig a csupán kétéves Samsung Galaxy S22 Ultra csúcsmodellből is nagy számban érkeznek eladó példányok.

2024. június 20. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30