Apró 8 megapixeles Samsung mobilkamera

Genda Csongor Zoltán, 2007. november 16. 18:05

A Samsung bemutatott egy kompakt, mobilokba szánt kameramodult, amellyel 8 megapixeles fotókat lehet készíteni.

Az idei esztendő legsikeresebb telefonjai az 5 megapixeles kamerával rendelkező készülékek, több gyártó is sorra előrukkolt az ilyen felbontást biztosító termékeivel. Piaci elemzők szerint viszont a 2008-as év slágerei a 8 megapixeles mobilok lesznek. A Samsung ezért már most bemutatta legújabb fejlesztését, egy roppant apró CMOS-szenzort, melynek felbontása nem kevesebb mint 3264x2444 képpont, azaz 8 megapixel. Az eszköz mindössze 10,5x11,5x9,4 milliméter, tehát annak méretei megegyeznek a jelenleg forgalomban lévő standard 3,2 megapixeles modulokéval.

Természetesen ez a szenzor is autofókusszal, képstabilizátorral, valamint vörösszem-effekt korrekcióval érkezik. Szakértők mindenesetre úgy vélik, hogy a gyártóknak nem csupán a megapixelek növelésére kellene fektetniük a hangsúlyt, hanem azzal együtt arra is kellene törekedniük, hogy valóban jobb minőségű képeket lehessen készíteni az újabb, nagyobb felbontású mobilkamerákkal.

A Samsung már 2008 első felében megkezdi a kompakt CMOS-szenzor tömeggyártását.

Kulcsszavak: mobiltelefon Samsung

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59