Fújd meg a PC-d!

Genda Csongor Zoltán, 2007. november 17. 16:04

Amerikai kutatók kifejlesztettek egy olyan megoldást, melynek köszönhetően úgy is lehet irányítani a számítógépet, ha ráfújunk.

A Georgia Institute of Technology néhány programozója bemutatott egy különleges, a légáramlatot érzékelő szoftvert, amely lehetővé teszi ily módon a PC vezérlését. A felhasználóknak egyszerűen csak rá kell fújniuk a képernyőre, a program pedig a mikrofon segítségével meghatározza a kiáradó levegő irányát, s ennek megfelelően nyit meg alkalmazásokat vagy éppen teljesít más parancsokat. Természetesen a szoftver ezt nem tudja automatikusan, először rá kell hangolódjon a számítógép tulajdonosára. A Blowable User Interface (BLUI) névre keresztelt megoldás egyelőre igencsak pontatlannak bizonyul, ugyanis elég nagy százalékban téved, azonban a kutatók nagy lehetőségeket látnak benne, főképpen a mozgássérült emberek számára lehet előnyös egy ilyen alternatív PC-irányítást lehetővé tévő szoftver.

Kulcsszavak: egészségügy újdonság

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09