140 milliót fizet a Microsoft szabadalomsértés miatt

Genda Csongor Zoltán, 2007. november 27. 21:24

A Microsoft ismételten pert vesztett egy amerikai céggel folytatott szabadalmi perben, és így a korábban meghatározott összegnél jóval többet kell fizetnie kártérítésként a felperesnek.

A Z4 Technologies még 2004-ben keresetet nyújtott be a redmondi konszern ellen mondván, hogy az a Windows XP-be és az Office 2003-ba beépített aktivációs megoldások révén megsérti cégük egyik levédett technógiáját. Egy texasi bíróság tavasszal már elmaraszalta a szoftveróriást ez ügyben, a vállalat azonban megfellebbezte az ítéletet, ám végül most is kedvezőtlen döntés született a Microsoft számára. Áprilisban 115 millió dollár fájdalomdíj megfizetésére kötelezték a szoftveróriást, most viszont már 25 millió dollárral többet ítélt meg az esküdtszék a felperes javára. A Z4 Technologies nem csupán a redmondi vállalatot, hanem az Autodesk nevű céget is a bíróság elé citálta ugyanezen váddal, ők megúszták egy szerényebb, 18 milliós büntetéssel.

A Microsoft képviselői kijelentették, hogy az elmarasztaló ítélet semmiképpen nem lesz hatással a vita tárgyát képező termékekre, nem fognak változtatásokat eszközölni a Windows XP-n és Office 2003-on sem.

Kulcsszavak: jog Microsoft +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IFA 2024-en a HONOR, a Qualcomm és a Microsoft újradefiniálta a mobilos AI-t

A HONOR az IFA 2024-en három úttörő mobil AI-megoldást mutatott be: Snapdragon X Elite platformokkal működő AI PC-t, az AI Agentet és az AI Deepfake felismerőt. A bemutatót egy gondolatébresztő panelbeszélgetés kísérte, amelyen részt vett George Zhao, a HONOR vezérigazgatója, Alex Katouzian, a Qualcomm Technologies, Inc. MCX részlegének csoport GM-je és Mark Linton, a Microsoft partnerkészülék-értékesítési alelnöke. Együtt vizsgálták az AI és a Snapdragon technológia összefonódását, és megvitatták, hogy ezek az innovációk hogyan alakítják a mobil AI jövőjét.

2024. szeptember 7. 10:13

Jelek az űrből: megszakítás nélküli lefedettség földrajzi korlátok nélkül

A műholdas és a földi mobilhálózatok integrálása új bevételi forrást jelent a műholdas, a félvezető- és a távközlési iparágak számára. A Deloitte TMT Predictions tanulmánya szerint 2024-ben már több mint 200 millió olyan okostelefont értékesíthetnek, amelyek képesek összekapcsolódni műholdas szolgáltatással. Mindemellett tovább növekedhetnek a műholdak létesítésére és -indítására fordított kiadások is, amelyekkel a beruházások összértéke már meghaladhatja a 3 milliárd dollárt.

2024. szeptember 6. 17:00

A legjobbak között a Schneider Electric dunavecsei okosgyára

A három legjobb közé került a Schneider Electric Dunavecsén felépített, május végén átadott Duna Smart Power Systems nevű okosgyára a „Green Awards powered by Green Cloud” megmérettetésen. A létesítmény megvalósítása során kiemelten kezelték a fenntarthatósági szempontokat, ennek jegyében például 28 ezer négyzetméternyi tetőn telepítettek napelemet, geotermikus energiát használnak a hűtési és fűtési rendszerek működtetéséhez, öntözésre és a mosdókhoz pedig az összegyűjtött esővizet használják. 

2024. szeptember 6. 13:29

Az analóg már nem versenyképes: hamarosan indul a MENTA

Az IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége idén is megrendezi hagyományos MENTA konferenciáját DigitALL-INspirations FOR COMPETITIVENESS címmel. A rendezvényre 2024. szeptember 19-20-án kerül sor Balatonalmádiban. Ahogy a konferencia címe is tükrözi, a digitalizáció mára már nélkülözhetetlen a versenyképesség megőrzéséhez a gazdaság valamennyi területén. Az előadások a legfrissebb elemzésekre és a legújabb technológiai innovációkra épülnek, a gyakorlatban is hasznosítható megoldásokat mutatnak be, így elősegítve a vállalatok versenyképességének növelését.

2024. szeptember 6. 11:41

71 futballpálya méretű napelempark kerül kialakításra a BMW debreceni gyáránál

A BMW Group Gyár Debrecen területén létrejövő 500.000 négyzetméter területű, 43 MW névleges teljesítmény leadására képes napelempark 2025 év végén kezdi meg működését. 

2024. szeptember 5. 17:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33