Érkezik az első HDDVD-újraíró noteszgép

Kiss Ádám Zoltán, 2007. december 19. 10:31

A hétköznapi használat világába vezeti be a HDDVD-t a Qosmio G40 97e multimédiás noteszgép, mely a HDDVD-k újraírása mellett két nagyfelbontású adást kezelni képes tuner-egységet is magába foglal.

Az újdonság nem meglepő módon a HDDVD szabvány egyik fő támogatójától, a Toshibától érkezik. Korántsem arról van azonban szó, hogy csak az elsőség kedvéért piacra dobtak egy nem igazán kihasználható gépet. A Qoismo sorozat legújabb tagja japánban kerül először a boltokba 17 inches kijelzőkkel, 1920x1200-as natív felbontással, ám a legfontosabb a beépíthető két HDTV tuner. Ez teszi a gépeket igazán használható multimédiás eszközzé, hiszen a 3500 dollár körüli csúcsmodell esetében az egyik tuneren az éppen nézett adást vehetjük nagyfelbontásban, a másikkal pedig egy ugyanilyen minőségű műsort rögzíthetünk, és írhatunk ki a hozzá tervezett adathordozóra, vagyis HDDVD-re.

A noteszgépek súlya mintegy öt kiló lesz, így inkább a masszív hordozható gépek kategóriájába szánták őket, mint az extravékony-ultrahordozható szektorba. Ám ez meg is felel feladatuknak, olyan gépek lesznek, melyek követik a felhasználók hordozhatóság iránti egyre növekvő igényét, és akár a nyaralóba is levihetők, ám otthon multimédiás központ szerepet töltenek be. A központi mag egy 2,2 GHz-es Core 2 Duo, NVidia GeForce 8600 grafikus kártya és a filmeknek megfelelően 400 GB merevlemez kíséretében. Szintén a mozizást szolgálja ki a mellékelt Harman-Kardon négy hangszórós rendszer. Az újdonság már pénteken kapható lesz Japánban.

Kulcsszavak: HD DVD notebook Toshiba

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors szívet megdobogtató sebességet kínál az ívelt Evnia modellel

Az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips Monitors márka licencpartnere büszkén jelenti be, az Evnia gaming monitor család új tagját, az Evnia 27M2C5200W modellt. Ez a funkciókkal telerakott monitor mindent megad a játékosoknak, amire szükségük van ahhoz, hogy bármilyen gaming forgatókönyvből a legtöbbet hozzák ki. A nagyobb immerzióért tágas, ívelt képernyővel, Fast VA panellel, 280 Hz képfrissítési sebességgel és villámgyors, 0,3 ms MPRT válaszidővel ez a kijelző egy nagyteljesítményű új szövetséges a játéktérben.

2024. július 19. 19:52

Íme a legátfogóbb kisokos szünetmentes tápegység vásárlásához!

Még soha nem voltunk ennyire ráutalva az elektronikus eszközeinkre a digitalizáció korában. A folyamatos, szünetmentes áramellátás elengedhetetlen az otthoni munkavégzéshez és az online tanuláshoz éppúgy, mint a videójátékokhoz. 

2024. július 19. 13:15

Az Epson új nyomtatóival növelhető a termelékenység és a képminőség

Az Epson globális technológiai vállalat két új 64 hüvelykes festékszublimációs nyomtatóval egészíti ki az Európában is sikeres, legkeresettebb 64 hüvelykes festékszublimációs nyomtatóinak sorát. Az innovatív SureColor F9500 és SC-F9500H modellek a SureColor F9400 és SC-F9400H nyomtatókat váltják fel, és jelentős előrelépést kínálnak a termelékenység, a használhatóság és a képminőség terén.

2024. július 19. 11:40

Szigorodhat a piac: Két nyomtatóóriás fogott össze a cégekért és a környezetvédelemért

A legtöbb vállalkozás még ma is a papír alapú iratkezelést preferálja, ami egyrészt hatalmas terhet ró a környezetre, másrészt pedig olyan fejlesztést igényel a közeljövőben, ami fenntarthatóvá és hatékonnyá is teszi egyben az irodai működést. Ennek érdekében fogott össze két nyomtatóóriás, hogy a vállalkozások átállását megkönnyítsék.

2024. július 18. 11:36

Tedd biztonságossá az online kommunikációd idén nyáron

A Rakuten Viber szeretné emlékeztetni a felhasználókat arra, hogy a nyári kommunikáció nyüzsgésében hogyan maradjanak védettek és biztonságosak online. A Rakuten Viber mindig is arra összpontosított és figyel a jövőben is, hogy biztonságos és megbízható kommunikációs platformot nyújtson felhasználóinak, függetlenül azok tartózkodási helyétől. 

2024. július 17. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59