Wi-Fi kereső karóra

Kiss Ádám Zoltán, 2007. december 20. 21:14

Egyszerű, sallangmentes és igen jól használható karórával állt elő egy gyártó, a Wi-Fi érzékelő szerkezet ráadásul igen olcsó is.

A gyakorlott nagyvárosi Wi-Fi-zők számára ismerős helyzet, hogy hirtelen adatkapcsolatra lenne szükségük, ám ismeretlen környéken járva nem tudják, hol találhatnak Wi-Fi zónát. Ilyenkor nincs más lehetőség, mint tippelni, leülni, kinyitni a noteszgépet, és ha nem jött be a tipp, kezdődhet az egész újra. Az ilyen fölösleges köröket kerülhetjük ki, ha beszerzünk egy Wi-Fi érzékelős karórát, mely a számlap alatt elhelyezett gomb benyomására megvizsgálja környezetét, és egy nullától nyolcasig terjedő skálán ki is értékeli a térerősséget. Így mielőtt körülményesen kicsomagolnánk felszerelésünket, könnyedén ellenőrizhetjük, hogy egyáltalán érdemes-e. Az óra egyebekben egy megszokott kvarcóra képességeivel rendelkezik, beépített ébresztő, stopper, háttérvilágítás, világidő, naptár található benne, az energiaforrás pedig egy lítiumelem. A gumiszíjjal ellátott Wi-Fi kereső óra további előnye, hogy igazi hétköznapi tárgynak készült, nem magas árkategóriába szánták, mindössze 30 dollárért beszerezhető így gyakorlatilag mindenki számára elérhető.

Kulcsszavak: óra notebook Wi-Fi

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50