Olcsó mobilokkal támad a Samsung a Nokia ellen

MTI Sajtóadatbank, 2008. január 8. 17:04

A Samsung 40-50 dollár (7-9 ezer forint) körüli olcsó mobiltelefonok piacra dobását tervezi, hogy felvegye a harcot a legnagyobb riválisának számító Nokiával.

A dél-koreai vállalat a hangsúlyt a prémiumkategóriás mobilokról a közép- és alsókategóriás telefonokra helyezte át, és ezzel a sikeres váltással 2007 harmadik negyedében a világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártójává nőtte ki magát.

A Samsung reményei szerint az új olcsótelefon kijelzője színes lesz, bár még mindig tanulmányozzák a terv megvalósíthatóságát, a döntésig még egy darabig várni kell - közölte a koreai cég szóvivője.

A Samsung mobiljai átlagosan 151 dollárba kerültek a tavalyi év harmadik negyedében, egy évvel korábban ugyan ebben az időszakban az átlag még 176 dollár volt. A dél-koreai vállalat piaci részesedését 2007-ben legkevesebb 14 százalékra becsülték, az előző évi 11,4 százalékkal szemben.

A finn Nokia a jól kialakított értékesítői hálózatának köszönhetően vezető szerepet ért el olyan új piacokon, mint például India. A régebben mobilozó országokban, többek között az Egyesült Államokban az Apple első mobiltelefonja, az iPhone jelent kihívást.

A mobiltelefóniában jelenleg 15 százalékkal jelen lévő Samsung 2010-re globálisan mintegy 25 százalékos piaci részesedést kíván elérni a világon - közölték a vállalat képviselői.

Kulcsszavak: Nokia mobiltelefon Samsung

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

A csoportos beszélgetéseket összegzi a Rakuten Viber új, MI-alapú funkciója

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális piacvezetője az OpenAI technológiáját felhasználva elindított egy mesterséges intelligenciával vezérelt beszélgetés összegző funkciót. A szolgáltatás a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteinél hasznosítható. A több millió felhasználó igényeinek megfelelően kifejlesztett funkció zökkenőmentes és gyors megoldást kínál arra, hogy a csevegésben lévő akár 100 olvasatlan üzenetből a lényeges információkat egy tömör összefoglalóba sűrítse.

2024. április 10. 21:07

Mesterséges intelligenciával beszélgetve tökéletesíthetjük a kiejtésünket

Teljesen megújult a magyar fejlesztésű nyelvtanuló alkalmazás, a Xeropan. Az app már eddig is meghódította a világot, hiszen eddig összesen több mint kétmillióan használták a földkerekség minden táján – az új, 5.0-ás verzió pedig valószínűleg tovább növeli a regisztrálók számát. Új, komoly szakmai háttérrel összeállított, lineárisan felépülő tananyaggal segíti a nyelvtanulást, miközben kiejtésünket fejleszti és mesterséges intelligenciával a beszédkészségünket is gyakoroltatja.

2024. április 8. 13:10

HONOR Magic Moments Awards: Nemzetközi zsűri, hat kategória és 59 díj

A HONOR bejelentette, hogy április 6-án indul a 2024-es HONOR Magic Moments Awards, ami immár negyedik alkalommal népszerűsíti a mobilos fényképezést. Hat kategóriában 59 díjjal várják a jelentkezőket, akik tájképekkel, portrékkal, videókkal, csoportfotókkal és egyéb témákkal nevezhetnek. A cél megragadni az emberi pillanatokat az okostelefonokkal.

2024. április 5. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09