Mobil WiMAX Oroszországban, AOL Lengyelországban

Kovács Attila, 2008. január 10. 17:05

Az orosz Comstar UTS infokommunikációs szolgáltató vállalat, együttműködésben az Intellel, azt tervezi, hogy országos kiterjedésű WiMAX alapú hálózatot IEEE 802.16e szabvány szerint) épít ki.

A két vállalat stratégiai fejlesztési megállapodást kötött egymással a technológia kidolgozására. Az Intel azt ígéri, hogy kifejleszti a megfelelő legkorszerűbb technológiai platformokat, a felhasználói eszközökhöz (köztük mobilinternet-eszközökhöz is) szükséges szabványos illesztőegységekkel együtt. Emellett az amerikai szállító lobbizni fog az orosz piac WiMAX-képes felhasználói rendszerekkel való ellátásáért. Az orosz fél a hálózati infrastruktúra kialakítására és későbbi karbantartására vonatkozó beruházásokat fog tenni. Jelenleg a Comstar UTS csak a moszkvai régióra szerezte meg a szükséges 2,5-2,7 GHz-es frekvenciákat. A szélessávú szolgáltatások ellátója a Comstar leányvállalataként működő Comstar Direct, amely több mint 500 ezer moszkvai háztartásnak nyújt jelenleg adsl alapú internet elérést. Fix WiMAX hálózatot már egy öttagú nemzetközi konzorcium kifejlesztett Moszkvában, de a Comstar vezetői nem tekintik közvetlen versenytársaknak az ezt megvalósító cégeket.

Az AOL Europe bejelentette, hogy európai terjeszkedése részeként megalakította AOL Poland nevű internetes portálját. Hasonlóan más országokhoz, az AOL Pl ingyenes webes eszközöket (instant üzenetküldés, email, korlátok nélküli fotótárolás, video és hírek). Továbbá az AOL lengyel portálja tartalmazza a Winamp média-lejátszót is. Az AOL szerint a lengyel site beindítása része annak a terjeszkedési stratégiának, amely alapján 2009-re a vállalat összesen 17 európai piacon kíván jelen lenni.   

Kulcsszavak: AOL Intel WiMax

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59