Új Samsung csúcsmobil Soul néven

Milkovits Gábor, 2008. február 9. 20:04

A Samsung a jövő heti barcelonai Mobile World Congress eseményen bemutatni készül legújabb csúcskategóriás mobiltelefonját, amely az új divatnak megfelelően nem számot, hanem nevet kapott, mégpedig azt, hogy „Soul” („lélek”).

A mindössze 1,29 cm vastag szétcsúsztatható mobil a négysávos GSM platform mellett támogatja a HSDPA hálózaton történő 7,2 Mb/s-os adatátvitelt is, és 5 megapixeles, LED vakus, „arcfelismerős”, képstabilizátoros kamerával, illetve 2,2” QVGA kijelzővel van felszerelve. A négyszeres digitális zoom-os kamerával QVGA felbontású mozgóképeket is lehet készíteni. Fontos újítás az LG egyes mobiljain (pl. Venus) már megjelent, funkciótól függően változó menüt kínáló érintésérzékelős grafikus kezelőfelület, amely a Samsung esetében „Magical Touch” névre hallgat. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a kis érintőképernyőn más-más virtuális funkciógombok jelennek meg aszerint, hogy éppen telefonálunk, fényképezünk, zenét hallgatunk, vagy internetezünk. A szintén innen elérhető főmenüben egy a Google kereső és a Gmail levelező közvetlen elérését biztosító ikon is helyet kapott.

Ami a zenelejátszást illeti, a kiváló hangminőséget a Bang & Olufsen ICEpower digitális erősítője biztosítja, míg az akkumulátor egy feltöltéssel 15 óra zenehallgatást tesz lehetővé, akár a csatlakoztatható microSD kártyáról, akár a beépített FM rádióról. A Soul telefonnal a kiadott sajtóközlemény szerint a Samsung az exkluzív Ultra Edition modellek, például a D900 és az U600 sikerét szeretné folytatni. A készülék sajtóértesülések szerint áprilistól lesz kapható Európában, egyelőre ismeretlen áron.

Kulcsszavak: mobiltelefon Samsung

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50