A Microsoft is lemondott a HD DVD-ről

Milkovits Gábor, 2008. február 25. 07:18

A Toshiba HD DVD-t hivatalosan is eltemető február 19-i bejelentése után nyilván senkit nem ér váratlanul, hogy a Microsoft sem rendel több külső HD DVD meghajtót Xbox 360 játékkonzoljához.

Ami a helyzetet mégis érdekessé teszi az az, hogy a Microsoft annak idején éppen azért választotta a HD DVD platformot a külső optikai meghajtóhoz, mert a rivális Sony PlayStation 3-ban beépített Blu-ray megoldás található. Ha tehát a későbbiekben egy Blu-ray külső eszközt kezdenek el forgalmazni az Xbox 360-hoz (ami elég valószínű), ebben a tekintetben csak másodhegedűsök lehetnek a Sony mögött. A Microsoft egyelőre nem nyilatkozott ez irányú terveiről, szűkszavúan csupán annyit közöltek, hogy a lépés semmilyen mértékben nem befolyásolja az Xbox 360 platform sorsát, illetve piaci pozícióját.

Habár magát a meghajtót ezentúl nem fogják árusítani, a Microsoft továbbra is fenntartja a szokásos garanciát a termékre. Mivel kifutó termékről van szó, a kereskedők valószínűleg jelentős árleszállításokkal igyekeznek majd megszabadulni raktárkészleteiktől, így aki szeretne az Xbox 360-al HD DVD filmeket nézni, az eddig HD DVD-n megjelent játékokat játszani, vagy egyszerűen csak gyűjti a kuriózumokat, annak érdemes lesz körülnéznie a forgalmazóknál.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A tiszta hangminőség és a kényelem találkozása

A fejhallgatók olyan perifériák, amelyek gyakran nem kapnak megfelelő figyelmet. A tiszta hangzás és a kényelmes viselet azonban rendkívül fontos, különösen a hosszú játékok során. Napjainkra a játék olyan gazdaggá, összetetté és magával ragadóvá vált, hogy az egyéni gaming felszerelés versenyelőnyt jelenthet. A csapat-alapú battle royale, akció RPG és MMORPG játékokban a tiszta és jellegzetes hangzás valamint a jó mikrofon a játékon belüli kommunikáció által egyértelmű előnyöket nyújt. De a munkával kapcsolatos vagy magánjellegű hang- és videohívásoknál is sokat számítanak a tiszta hangot küldő és fogadó headsetek, amelyek kényelmesen ülnek az ember fején.

2021. augusztus 4. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Xiaomi a Fortune Global 500-as listájának 338. helyére lépett

2021. augusztus 3. 09:56

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52