"iPhone-gyilkos" LG, kétféle billentyűzettel

Milkovits Gábor, 2008. március 11. 20:26

Az LG egy nyilvánvalóan az Apple iPhone riválisául szánt, sajátos formatervezésű mobiltelefont dob piacra Amerikában, exkluzívan az Alltel szolgáltató színeiben.

A sajátosság az, hogy az LG Glimmer („villanás”) nevű mobiltelefonja egy 2,8” érintőképernyővel és a megfelelő interfésszel van felruházva, azonban azok, akik nem szeretnének a virtuális billentyűzettel tárcsázni, a készülék szétcsúsztatásával egy fizikai számbillentyűzetről is megtehetik ezt. Ez mindeddig példa nélkül áll a mobiltelefonok között, ugyanakkor a dél-koreai gyártóktól megszokhattuk már az effajta kísérletezést. A készülék microSD kártyacsatlakozója akár 4 GB-os memóriakártya használatát is támogatja, amelyen AAC, mp3, és wma formátumú zeneszámok, vagy éppen a 2 megapixeles, digitális autofókuszos kamerával készített képek tárolhatók. Az LG Glimmer ezeken kívül Bluetooth-al, illetve GPS navigációs alkalmazással is el van látva, az operációs rendszer pedig a Viewty-ról már ismert flash-alapú szoftver.

Az LG meglepő módon az exkluzív mobilszolgáltató partnernél előbb számolt be a Glimmer érkezéséről, amelyet állítólag március 23-án várhatnak az amerikai Alltel előfizetői. Nem biztos, hogy ennek bármi jelentősége van, de talán azt is jelezheti, hogy a gyártó később más piacokon is előrukkol a készülékkel, vagy valamilyen közeli rokonával. A hivatalos ár egyelőre ismeretlen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59