Sony Ericsson-figyelmeztetés: csökkenő kereslet a mobilpiacon

Milkovits Gábor, 2008. március 20. 10:24

A Sony Ericsson (SE) most kiadott módosított prognózisában arra figyelmeztet, hogy első negyedéves készülékeladásai jóval alatta maradnak majd az előzetesen várt adatoknak, főként az európai piacokon csökkenő keresletnövekedés miatt.

A SE mostani előrejelzésében 22 millió készülék eladására számít, 120 euró nettó átlagáron. Ennek alapján a bevételeket 150-200 millió euróra becsüli a gyártó az első negyedévben. A fentiekből kiindulva Richard Windsor, a Nomura elemzője jelentősen lefelé módosította saját kalkulációját; míg nemrég 26,5 millió SE mobil értékesítésével és 9%-os forgalomnövekedéssel számolt a szóban forgó időszakra, addig most 10%-os visszaesést jósol, a teljes évre pedig 120 millió helyett csak 102,8 millió SE készülék eladását prognosztizálja.

A Sony Ericsson szerint a módosítás mögött az áll, hogy a legújabb felmérések szerint az európai piacokon a vártnál jóval kisebb mértékben nő a kereslet a felső- és egyes középkategóriás mobilok iránt, miközben az átlagárak a megszokott, rendkívül gyors ütemben zuhannak. Mindez persze a többi mobiltelefon-gyártóra is negatívan hathat, ám ebben a kérdésben csak az első valós adatok kibocsátása után láthatunk majd igazán tisztán. Mindenesetre februárban a Gartner is csupán 10%-os átlagnövekedést jósolt 2008-ra a teljes mobiltelefonos piacra, szemben a tavalyi 16%-kal.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59