Az Orange nyerte el a negyedik szlovák mobilszolgáltatói licencet

MTI Sajtóadatbank, 2008. június 17. 11:04

Törvényerőre emelkedett a negyedik szlovák mobilszolgáltatói licenc odaítélése az Orange Slovakia távközlési vállalatnak, a France Telecom leányvállalatának - közölte a TU SR szlovák távközlési hatóság, miután lejárt az esetleges kifogások benyújtásának határideje. Az Orange tehát 14 napon belül köteles kifizetni a licencért felkínált 40 millió koronát (1,2 millió euró).

Az Orange Slovakia a legnagyobb Szlovákiában tevékenykedő három mobilszolgáltató között. Rajta kívül még a Deutsche Telekom érdekeltsége, a T-Mobile Slovakia, valamint a spanyol Telefónica leányvállalata, az O2 Slovakia tevékenykedik az országban.

A TU SR által március 31-én kiírt negyedik szolgáltatói licenc pályázat nem zárta ki a pályázók köréből az országban már licenccel rendelkező társaságokat. Az Orange Slovakián kívül még két vállalat indult a pályázaton.

A TU SR szerint az O2 alacsonyabb ajánlatot tett mint az Orange, ennek összegét azonban a vállalat kérésére nem hozzák nyilvánosságra. A harmadik pályázót pedig, az Irish Logic Systems Limited vállalatot a pályázati bizottság kizárta, mivel nem felelt meg a kiírási feltételeknek.

Ahogy azt a távközlési hivatal már a pályázati kiírás meghirdetésekor is közölte, az Orange által megszerzett frekvencia blokk teljes lefedettségű hálózat kiépítésének célját szolgálja, különös tekintettel a szélessávú mobilinternet-szolgáltatásokra. A licenc országos lefedettségre és húszéves időtartamra szól.

Kulcsszavak: Orange Szlovákia

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még „Sam Sung” sem tud ellenállni a világ legvékonyabb befelé hajlítható okostelefonjának

A HONOR az épp zajló IFA 2024-en mutatta be a HONOR Magic V3-at, és mindenkitől elismerő visszajelzéseket kapott – többek között Sam Sungtól is.

2024. szeptember 7. 15:50

Érkezik a HMD eddigi legbátrabb újítása

A Human Mobile Devices bemutatta az eddigi legforradalmibb készülékét: megérkezett a HMD Fusion. Az egyedi okostokokkal** kiegészíthető okostelefont teljesen a saját stílusodra szabhatod, és minden eddiginél könnyebben alakíthatod át vele a kedvenc, gyakran használt funkcióidat.

2024. szeptember 7. 11:59

A HONOR az IFA 2024-en mutatta be legújabb AI innovációit

A HONOR az IFA 2024-en bemutatta úttörő AI-képes hardveres kínálatát, valamint a kollaboratív AI adatvédelmi architektúráját, ezzel is hangsúlyozva, hogy mennyire elkötelezett az AI-vezérelt jövő iránt. Az eseményen debütáltak a HONOR legújabb AI-képes zászlóshajó készülékei is, köztük a HONOR Magic V3, a világ legvékonyabb, befelé hajlítható okostelefonja, valamint az elegáns és művészi HONOR MagicBook Art 14 laptop, illetve az innovatív HONOR MagicPad 2 tablet. Az IFA 2024-en a HONOR Watch 5 is bemutatkozott.

2024. szeptember 6. 18:47

Jelek az űrből: megszakítás nélküli lefedettség földrajzi korlátok nélkül

A műholdas és a földi mobilhálózatok integrálása új bevételi forrást jelent a műholdas, a félvezető- és a távközlési iparágak számára. A Deloitte TMT Predictions tanulmánya szerint 2024-ben már több mint 200 millió olyan okostelefont értékesíthetnek, amelyek képesek összekapcsolódni műholdas szolgáltatással. Mindemellett tovább növekedhetnek a műholdak létesítésére és -indítására fordított kiadások is, amelyekkel a beruházások összértéke már meghaladhatja a 3 milliárd dollárt.

2024. szeptember 6. 17:00

A továbbfejlesztett Samsung Food új, színvonalasabb élményeket kínál az IFA 2024 kiállításon

A Samsung a Samsung Food* első évfordulója alkalmából, az IFA 2024 kiállításon mutatja be a személyre szabható, AI-alapú élelmiszer- és receptgyűjtő felület legújabb funkcióit és frissítéseit. Az alkalmazás a tavalyi IFA kiállításon mutatkozott be, azóta pedig több mint hatmillió felhasználó töltötte le**, és az étkezéstervezés, valamint főzés egyik alapvető eszközévé vált a modern otthonokban. A felület legnépszerűbb funkciói közé tartoznak a Receptfunkciók, a Bevásárlólista, valamint az Étrendtervezés.

2024. szeptember 3. 18:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33