Ejti a Razr márkát a Motorola?

Milkovits Gábor, 2008. december 2. 08:02

Internetes hírforrások szerint a Motorola nem fejleszt következő generációt annak idején rendkívül sikeres Razr mobiltelefonjából, a nemrégiben bejelentett stratégiai irányváltás miatt.

Az eredeti Razr még 2004-ben jelent meg. A fémházas, szétcsúsztatható mobil hamar óriási siker lett, főként Amerikában, a Motorola azonban éppen részben ennek a sikernek lett az áldozata. A cég ugyanis sokáig nem állt elő új Razr modellekkel, ami azt eredményezte, hogy az eredetileg 400 dollárba kerülő készülék ára hatalmasat zuhant, ez pedig alaposan aláásta a gyártó nyereségességét. Végül tavaly hozta ki a Motorola a Razr 2-t, amely azonban már nem sokat lendített a helyzeten, sőt az iPhone végül az idén át is vette tőle a vezető helyet a tengerentúlon.

A mostani hír érdekessége, hogy eszerint a Motorola már ki is fejlesztette a Razr 3-at, hogy aztán az utolsó pillanatban lemondjon róla. A telefon állítólag ultravékony, fémházas kivitelű és 5 megapixeles kamerával, 3G mobilhálózati kapcsolattal, WiFi-vel és GPS-el is rendelkezik és ily módon csúcsmodell lehetne a cég nem-okostelefonos kategóriájában. A Motorola állítólag azért döntött az utolsó pillanatban a Razr-tervek elvetése mellett, mert a társaság nehéz helyzete miatt teljesen új termékstratégiát dolgoz ki, amelynek fókuszában az Android és Windows Mobile szoftveres készülékek állnak.

Kulcsszavak: Motorola mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hatalmas a kereslet a HONOR befelé hajlítható telefonjára

Kiválóan teljesített első napjaiban a már Európa több országában is kapható HONOR Magic V3. A Magyarországra október 1-jén érkező eszköz megjelenése első napján 56%-kal több eladást produkált, mint elődje, a HONOR Magic V2. A készletek kifejezetten korlátozottá váltak, de újabb, nagyobb szállítmány várható a napokban.

2024. szeptember 16. 20:28

A Rakuten Viber funkciói egyszerűsítik a rutint, és magasabb szintre emelik a produktivitást

Az új tanév kezdetével itt az ideje, hogy visszatérjünk a rutinhoz, és újra a hatékonyságra összpontosítsunk. A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hangalapú kommunikáció egyik vezető vállalata a modern élet követelményeihez különböző, a feladatok egyszerűsítésére és a hatékonyság növelésére tervezett funkciókkal tesz eleget.

2024. szeptember 12. 15:13

Digitális egészség új szintre emelve

A Samsung Electronics Magyarország, a világ legnagyobb okostelefon- és fogyasztói elektronikai gyártójának hazai képviselője, stratégiai együttműködésre lép a Doktor24-gyel, Magyarország egyik vezető egészségügyi szolgáltatójával. Az együttműködés célja a magyarok egészségének és jóllétének javítása olyan digitális funkciók és személyre szabott orvosi szolgáltatások kombinációja révén, amelyek célzottan a metabolikus szindróma megelőzésére és kezelésére irányulnak.

2024. szeptember 10. 20:39

A Samsung One UI 6.1.1 szoftverfrissítés még szélesebb körben teszi elérhetővé a legújabb Galaxy AI-t világszerte

A Samsung még több Galaxy készülékre terjeszti ki a One UI 6.1.1 szoftverfrissítését. A szeptemberi bevezetéssel a Galaxy Z Fold6 és Z Flip6 okostelefonokon megismert mesterséges intelligencia funkciói a korábbi modelleken, köztük a Galaxy S24, S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 és a Tab S9 szérián is elérhetővé válnak. A legújabb Galaxy AI funkciókkal a frissített operációs rendszer a felhasználók valamennyi mobilélményét fokozhatja a kommunikáció, a hatékonyság és a kreativitás területén, magasabb intelligenciát és kényelmet nyújtva.

2024. szeptember 9. 20:19

A HONOR Magic 7 széria már deepfake felismerő technológiával és AI asszisztenssel érkezik

Szeptember 6-án Berlinben, az IFA 2024 hivatalos megnyitóján Kai Wegner, Berlin polgármestere meglátogatta a HONOR standját, ahol megtekinthette a világ első készülékre telepített AI Deepfake felismerő technológiájának. A rendszer lényege, hogy automatikusan és intelligensen felismeri a hamis, kreált vagy mesterségesen elváltoztatott emberi arcokat. George Zhao, a HONOR vezérigazgatója azt is elárulta, hogy a HONOR Magic 7 széria már rendelkezni fog ezzel a technológiával.

2024. szeptember 9. 18:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27