Fényképezőgép multimédia-lejátszóval

Kiss Ádám Zoltán, 2009. február 24. 21:07

A Samsung új gépe ötvözi egy multimédiás lejátszó és egy digitális kompakt fényképezőgép tudását, képek készítése mellett képes MP3 zenei és MPEG4 videófájlok lejátszására is.

A készülék elnevezése elsőre kicsit zavaros, mert a gyártó valamilyen okból úgy döntött, hogy Európában a CL5, míg az USA-ban PL10 néven hozza forgalomba az újdonságot. A márciustól ezüst-, fekete, lila és rózsaszín színekben boltokba kerülő CL5 fényképezőgépként egy átlagos olcsó kompakt tulajdonságaival rendelkezik.

11 előre beállított témamód könnyíti a fényképezést, Smart Auto módban automatikusan kiválasztva, a zoom pedig egy 3x-os optika, 38-114 mm-esnek megfelelő fókusztávolsággal. Videófelvétel is található az apróságban, ám a szintén nem kiugró 800x600-as felbontással, a megszokott másodpercenkénti 30 képkockás felvételi móddal. Ami azonban túlmutat az arcfelismerő üzemmódok és a digitális stabilizátorok világán, az a nem megszokott multimédiás képesség. Minek vinnénk magunkkal nyaralni egy csomó kis ketyerét, ha a mindenképpen velünk utazó fényképezőgép ezek egy részét magába olvasztja, és képes MP3 formátumú zenéket, valamint MPEG4-es tömörítésű videofelvételeket is lejátszani. Az SDHC bővítőhellyel rendelkező fényképező ehhez praktikus Hi-Speed USB2.0 csatlakozást is kapott, már csak az a kérdés, hogy egy néhány dolláros mobiltelefonchip miért nem fért bele ebbe a praktikus csomagba.

Kulcsszavak: kamera Samsung

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52