A Microsoft már a Windows 8-ra készül

Kiss Ádám Zoltán, 2009. április 21. 22:37

Jóllehet a Windows 7 megjelenését csak őszre várják, a vállalatnak komoly tervei vannak, máris megkezdte fejlesztők toborzását a következő, jobb híján Windows 8 néven emlegetett vadonatúj operációsrendszer elkészítéséhez.

A Windows 7 jelenleg közvetlenül a végleges változat megjelenését megelőző utolsó verzió, a Release Candidate kiadása előtt áll, ettől már csak hetek választanak el. Az operációsrendszer megjelenését hatalmas érdeklődés övezi, hiszen a nem igazán átütő és erőforrásigényes Vista után egy jóval kisebb, mégis gyorsabb szoftverről van szó, melyre a már igen korosodó, ráadásul teljes támogatási időszakából éppen most áprilisban kifutott Windows XP felhasználói is kíváncsiak. Azonban a Microsoft már a jövőt tervezi, és talán kicsit jelképes is, hogy éppen az XP teljes körű támogatásának utolsó napján, április 14-én adtak fel először hirdetéseket a következő operációsrendszer fejlesztési állományának összegyűjtésére. A hirdetések kifejezetten a Windows 8-hoz keresnek munkatársakat, majd 16-án újabb hirdetésben már a Windows Server 8 fejlesztőbrigádját kezdték toborozni. Az új rendszerekről természetesen még vajmi keveset lehet tudni, de nem is ezek a szoftverek állnak a figyelem középpontjában, hiszen a Windows 7 első példányait is várhatóan csak késő ősszel szállítják ki a legnagyobb számítógépgyártóknak. Annyi azért kiderül a Microsoft előzetes ütemtervéből, hogy a Windows 8-ra sem kell majd hat-hét évet várni, mint az XP után a Vistára, mivel a vállalat 2011-re, legkésőbb 2012-re tervezi megjelentetését.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Dell Technologies Omnia szoftverével felgyorsíthatók az innovációs folyamatok

A Dell Technologies új megoldásokat mutatott be, amelyekkel ügyfelei hatékonyabban kezelhetik a nagy teljesítményű számítástechnikai megoldások (HPC), a mesterséges intelligencia (AI) és az adatelemzés egyesítésére irányuló műveleteket. A Dell kibővíti igény szerinti (on-demand) HPC-szolgáltatásait és a Dell EMC PowerEdge szervergyorsítási támogatását is, hogy a szervezetek könnyebben birkózhassanak meg az olyan nagy adatmennyiségű munkaterhelésekkel, mint például a genomszekvenálás a termékfejlesztési szimulációk során.

2021. július 27. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53