Ha nem figyelünk, nagyon drága lehet a mobilinternet!

forrás Prim Online, 2009. április 22. 16:11

Új szolgáltatásokkal bővült a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) tájékoztató, szolgáltatáskereső és tarifakalkulátor honlapja - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Takács Péter, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője (HFJK).

Takács sajtótájékoztatóján elmondta, a mobiltelefon-előfizetéshez járó „Start” csomagok forgalmi díjai nagyon magasak. Így ha nem figyelünk, az árak akár száz vagy ezerszeresek is lehetnek más mobilinternet-csomagokban meghatározott díjakhoz képest.

Az általa felhozott példa szerint az index.hu nyitóoldalának letöltése mindhárom szolgáltató 5 GB-os csomagját választva mintegy 1,5-2 forintba kerül, a forgalmi korlátot túllépve viszont a letöltés 10-15 forint, előfizetés nélkül pedig ugyanennek az oldalnak a letöltése akár 2000 forintba is kerülhet.

Takács Péter emlékeztetett arra is, hogy a nyári, utazási időszak közeledtével belföldön a határok mentén oda kell figyelni a szándékolatlan barangolás elkerülésére, hogy megelőzhessük a későbbi kellemetlen meglepetéseket.

Hozzátette, hogy egyelőre a mobilinternetezés roaming-környezetben meglehetősen drága, de várhatóan nyártól, az európai uniós szabályozás életbelépéstől, az unión belül a jelenleginél alacsonyabb árak megjelenésére lehet számítani – ugyanakkor nagyon fontos, hogy a belföldi mobilinternet-előfizetések nem vonatkoznak a külföldi használatra, így külföldi utazás előtt mindig célszerű a tarifákat ellenőrizni a szolgáltatóknál vagy a Tantusz honlapon.

2005-ben a mobiltarifa-kalkulátorral indult, de már szinte a teljes hírközlési piacot lefedő Tantusz kibővítéséről a HFJK elmondta, hogy immár az „Internet” alkalmazás részeként megjelennek a mobilszolgáltatók 3G-s ajánlatai, a „Televízió” alkalmazás kibővült a csatornakínálattal és elindult a Tantusz Több az egyben is.

A „Több az egyben” alkalmazás az összecsomagoltan kínált double/triple play szolgáltatásokat, illetve az egy földrajzi helyen, egy szolgáltató által külön kínált, de akár együtt is igénybe vehető szolgáltatásokat vonultatja fel, megkönnyítve a fogyasztóknak a választást.

Kulcsszavak: NHH roaming

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

A csoportos beszélgetéseket összegzi a Rakuten Viber új, MI-alapú funkciója

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális piacvezetője az OpenAI technológiáját felhasználva elindított egy mesterséges intelligenciával vezérelt beszélgetés összegző funkciót. A szolgáltatás a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteinél hasznosítható. A több millió felhasználó igényeinek megfelelően kifejlesztett funkció zökkenőmentes és gyors megoldást kínál arra, hogy a csevegésben lévő akár 100 olvasatlan üzenetből a lényeges információkat egy tömör összefoglalóba sűrítse.

2024. április 10. 21:07

Mesterséges intelligenciával beszélgetve tökéletesíthetjük a kiejtésünket

Teljesen megújult a magyar fejlesztésű nyelvtanuló alkalmazás, a Xeropan. Az app már eddig is meghódította a világot, hiszen eddig összesen több mint kétmillióan használták a földkerekség minden táján – az új, 5.0-ás verzió pedig valószínűleg tovább növeli a regisztrálók számát. Új, komoly szakmai háttérrel összeállított, lineárisan felépülő tananyaggal segíti a nyelvtanulást, miközben kiejtésünket fejleszti és mesterséges intelligenciával a beszédkészségünket is gyakoroltatja.

2024. április 8. 13:10

HONOR Magic Moments Awards: Nemzetközi zsűri, hat kategória és 59 díj

A HONOR bejelentette, hogy április 6-án indul a 2024-es HONOR Magic Moments Awards, ami immár negyedik alkalommal népszerűsíti a mobilos fényképezést. Hat kategóriában 59 díjjal várják a jelentkezőket, akik tájképekkel, portrékkal, videókkal, csoportfotókkal és egyéb témákkal nevezhetnek. A cél megragadni az emberi pillanatokat az okostelefonokkal.

2024. április 5. 14:58

Megújulnak a Vodafone mobil tarifacsomagjai

Megújítja a mobil tarifacsomagjait a Vodafone Magyarország. A vállalat a fogyasztói igényekkel összhangban döntött a lakossági, valamint a kis- és középvállalkozásoknak szóló tarifacsomagok megújítása mellett: az ügyfelek saját igényeik és szokásaik mentén választhatnak az elérhető árú korlátlan mobiladatot, korlátlan hívást vagy mindkét szolgáltatást kompromisszumok nélkül kínáló díjcsomagok közül. 

2024. április 5. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09