Asus X58-as alaplap nagy számítási teljesítményhez

Kiss Ádám Zoltán, 2009. július 18. 18:25

Az Asus új alaplapja az Intel Core i7 processzorokhoz készült, X58-as chipkészlete lehetőséget teremt a többféle, nagy teljesítményt produkáló játékos konfiguráció kiépítéséhez vagy nagy számítási igényű alkalmazások, például grafikus munkaállomások kiszolgálására.

Az Asus a P6T6 WS Revolution alaplapját nagyteljesítményű munkaállomásokhoz vagy a tuningolást szerető felhasználók játékcélú számítógépeihez szánja. Továbbfejlesztett, extrém energia-megtakarítást kínáló EPU 6-os motor, csökkentett zajkibocsátás és kevesebb felesleges hő megfelel a modern felhasználói elvárásoknak. A valódi 16-szoros, három utas SLI vagy a Quad CrossFireX grafikus kártyák beépítése a jelenleg elérhető legjobb grafikus teljesítményt kínálja. Az adatbiztonság érdekében többféle, dual RAID csoportot szervezhetünk a meghajtókból, egy véletlen rendszerösszeomlás után lesz még esély az adatok visszaállítására. Ez már nem csak egy céges munkaállomásnál, hanem egy otthoni PC-nél is követelmény lehet. A bootolás során az alaplapon kis LED-ek villannak fel, jelezvén, hogy mely rendszerelem teljesítette sikeresen az indítási feladatot. Ha a CPU, VGA, RAM vagy a HDD nem indulna, a megfelelő lámpa jelzi azt. A gyors hibafeltárás a PC mielőbbi munkára foghatóságát biztosítja. A G.P. diagnosztikai kártya további elemzési és feltárási segítséget nyújt az esetleges nem megfelelő működés kiszűrésére.
 
A processzorhely a legújabb Core i7-es és Core i7 Extreme processzorok mellett a Xeon motorokat is befogadja. A DDR3 memóriakezelőre 24 GB-nyi 2000 MHz-en (O.C) járó memóriát is bízhatunk, az X58 chikészlet által kínált QuickPath Interconnect (QPI) segítségével 6,4 GT/s sebességű rendszerbuszon 25,6 GB/s adatátviteli sebességet érhetünk el. Az ASUS TurboV felület az operációs rendszerben, újraindítás nélkül teszi lehetővé a voltok és herzek állítgatását. Az így meghajtott rendszernek szüksége lesz kiváló hűtésre is, öt rendszerventilátort vezérelhetünk a szabályozott csatlakozókon keresztül. Az Asus továbbfejlesztette a teljes hőgazdálkodási rendszert, 10 fokkal alacsonyabb átlagos üzemi hőmérséklet szintet ígérve a különféle zajmentes megoldások használata révén.

 

Kulcsszavak: ASUS Asus Asustek alaplap tuning

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magas felbontás és fejlett csatlakoztathatóság otthoni és irodai használatra

A kijelzőspecialista AOC büszkén mutatja be új, elegáns QHD modelljét, a B3 sorozat B2C monitorcsaládjának értékorientált kiegészítését. A 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC Q27B3CF2 QHD felbontást (2560x1440) kínál otthoni és irodai környezetbe egyaránt, és elegáns dizájnnal ötvözi a funkcionális kiválóságot. Az olyan funkciók, mint a 100 Hz képfrissítési ráta, az USB-C csatlakoztathatóság (65 W Power Delivery tápellátással) és az Adaptive-Sync lehetővé teszik a produktív és kényelmes munkavégzést – mindezt rendkívül jó árazással kombinálva.

2024. május 23. 18:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17