Ultrazoom és kompakt gépek a Panasonictól

Kiss Ádám Zoltán, 2009. július 29. 19:14

Négy új Lumix modellt mutat be a Panasonic ZX1, FZ38, FX60, FP8 néven, köztük található ultrazoom, ultrakompakt és 8x-os zoomos kompakt gép is.

A Panasonic bemutatta négy új Lumix fényképezőgép modelljét. A DMC-ZX1 25 mm-es széles látószögű optikával és 8-szoros zoommal érkezik, vékony tokozásban, köszönhetően a világ első 0,3 mm vékony aszférikus lencséinek. A DMC-FZ38, a sikeres FZ-sorozat legújabb tagja, mely elődjeinél jobb minőségben és hosszúságban képes nagy felbontású videók rögzítésére, 27 mm-es nagylátószögű, 18-szoros nagyításra képes Leica DC Vario-Elmarit optikát kapott. A DMC-FX60 eközben ultra-nagylátószöget kínál 25-125 mm-es optikájával, ami mögé egy 12,1 megapixeles érzékelő került. A DMC-FP8 pedig az új Lumix FP sorozat első tagja. Az FZ38 és az FX60 esetében mindössze 1,1 másodpercre van szükség a bekapcsoló gomb megnyomása után az első kép elkészítéséig. A DMC-FZ38 (az USA-ban FZ35 néven jelenik meg ugyanez a modell) egyszerre fényképezőgép és kamera, a gép olyan videofelvételi funkciót kapott, mellyel a felhasználó állíthatja manuálisan a záridőt és a blende értéket, valamint sztereó zoommikrofonnal egybekötött Dolby Digital Stereo Creator gondoskodik a hangrögzítésről. A DMC-ZX1 a széles képarányú WVGA (848x480) illetve normál VGA (640x480) felbontások mellett HD-minőségben is tud mozgóképet rögzíteni, 720p felbontásban 30 képkocka/másodperc sebességgel.

A most bemutatásra került mind a négy Lumix modell rendelkezik az új POWER O.I.S. optikai képstabilizátorral, mely a korábbi MEGA O.I.S. rendszerhez képest 2-szeres hatékonyságú kézremegés-kompenzációra képes. Az új képstabilizátor működésének jótékony hatása különösen az alacsony frekvenciájú mozgásoknál jelentkezik, mint pl. a kioldó gomb lenyomása, vagy a hosszú záridővel készített felvételek esetén. Így olyan helyzetekben (pl. éjszaka, vagy gyengén megvilágított beltéri környezetben) is tiszta, éles képek születhetnek amelyekben az eredményes fotózás korábban reménytelennek tűnt. Az új modellek továbbfejlesztett Arcfelismerés funkcióval is rendelkeznek. Amennyiben egy személy arca már regisztrálásra került a fényképezőgép memóriájába, a készülék felismeri őt, ha az objektív látómezejébe kerül, és kijelzi a nevét az LCD-n. Ha a fotós azt az opciót választja, hogy adott személyre állítsa az expozíciót és az élességet, akkor a gép ezt is megteszi helyette automatikusan. A kor elvárásainak megfelelően minden új Lumix fényképezőgép képes 16:9-es képaránnyal is fotózni, a hagyományos 4:3, ill. 3:2 képarányok mellett. Az elkészült képek így megfelelően jelenhetnek meg a szélesképernyős LCD- és plazmatévéken is.

Kulcsszavak: Panasonic kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17