Új VMware vCenter termékek

Kovács Attila, 2009. augusztus 10. 18:33

A most bejelentett új termékek lehetővé teszik az alkalmazások teljesítményének monitorozását, a transzparens költségelszámolást, valamint a belső fejlesztői/tesztelési felhők menedzselését.

Az asztali és adatközponti rendszereket, valamint szolgáltatásként nyújtott szoftvereket egyaránt kínáló, a virtualizációs megoldások területén globális piacvezető VMware, Inc. (a New York-i tőzsdén: VMW) a virtualizáció-menedzsment terén további előrelépést jelentő, két új terméket jelentett be: a VMware vCenter AppSpeedet és a VMware vCenter Chargebacket. A VMware ezen kívül a VMware vCenter Lab Manager 4 új kiadásáról is hírt adott.
 
Ezek az új termékek leegyszerűsítik és automatizálják az olyan alapvető informatikai folyamatokat, mint az alkalmazások teljesítményének monitorozása, költségkimutatások készítése, és a fejlesztői/tesztelési felhők menedzselése az informatika hatékonyságának növelésére az adatközpontokban. A cég termékeivel az ügyfelek jelentős előnyökre tehetnek szert virtuális környezeteik fejlődése során.

Fontosabb termékelőnyök:

VMware vCenter AppSpeed
A virtuális gépeken futó többrétegű alkalmazások esetén biztosítja a szolgáltatási szintekre vonatkozó jelentéseket, illetve a proaktív teljesítmény-menedzsmentet.
Segítségével a rendszergazdák információkat szerezhetnek arról, hogy hogyan befolyásolják a virtuális és fizikai infrastruktúra különböző rétegei az alkalmazások teljesítményét.
Könnyen telepíthető és kevés interakciót igényel. A telepítést/letöltést követően perceken belül felméri a rendszert, monitorozni kezdi annak összetevőit, felhasználói jelentéseket készít, valamint:

  • Növeli az alkalmazások teljesítményét és működési idejét.
  • Azonosítja és gyorsabban elhárítja a teljesítménnyel kapcsolatos problémákat, sokórányi adminisztrációs időt takarítva meg ezzel.
  • Több gépet, gyorsabb tempóban virtualizál.


VMware vCenter Chargeback
A virtuális infrastruktúra erőforrás használatához költség mutatókat képes rendelni, ezeket jelentésekbe összesíteni, így téve lehetővé az elszámolást a vállalati szervezeten belül.
Segítségével többféle tényezőt (pl. költségalapú modelleket és fix költségeket) rendelhetünk az adatközpont erőforrásaihoz, majd ezeket a helyes elszámolás érdekében a különböző költséghelyeken érvényesíthetjük.
A következő előnyökkel jár az ügyfelek számára:

  • A különböző üzletágak pontos képet kapnak arról, hogy milyen erőforrásokat használnak és mekkora ezek költsége, ezáltal pedig értékes információkat nyújthatnak, még az olyan szervezetek esetén is, amelyek egyelőre nincsenek felkészülve, hogy a költségeket ki is számlázzák az üzletágaknak.
  • Részletes, a vállalat üzletágainak benyújtható számlázási jelentéseket hozhatnak létre automatikusan.
  • Költségközpontú helyett értékközpontúra alakíthatják át az IT-környezetet.


A VMware vCenter Lab Manager 4 első verziója 2006-ban jelent meg, és immár ez a negyedik generációja.
A szoftver segítségével az informatikai osztály belső "felhőt" hozhat létre és menedzselhet a fejlesztés és tesztelés számára, így a felhasználók a bonyolult, többrétegű alkalmazások fejlesztéséhez, teszteléséhez, kipróbálásához és bevezetéséhez szükséges erőforrásokhoz magasabb szolgáltatási szinteken, önkiszolgáló módon juthatnak hozzá
A felhasználók igényeik szerint, szerepkörök alapján férhetnek hozzá az előre konfigurált virtuális környezetekhez, ezért nem szükséges újra és újra rendszereket telepíteni és törölni, az informatikai osztály pedig gondoskodhat a biztonságról és a teljes adminisztrációs irányításról.

A VMware vCenter Lab Manager 4 a következő új funkciókat tartalmazza:

  • AVMware Stage Manager integrálása, ezáltal az ügyfelek egyetlen megoldásból kezelhetnek többféle forgatókönyvet, így az alkalmazások egyszerűsített bevezetését a fejlesztéstől egészen az éles üzembe állásig; az egyszerűsített erőforrás-kezelést; valamint a jobb oktatási, támogatási és online demonstrációs környezeteket.
  • Következő generációs hálózatépítési képességek, amelyekkel a nagyméretű alkalmazási környezeten belül, különböző példányokon dolgozó csoportok jobban együttműködhetnek egymással.
  • Mind az ESX, mind az ESXi házakat támogatja, hogy a rendszergazdáknak több választási lehetőségük legyen a belső felhőhöz használt erőforrások összeállítása során
  • Segítségével az informatikai osztály csökkentheti a fejlesztői/tesztelési környezet infrastruktúra- és fenntartási költségét, miközben a csapat tagjai számára jobb együttműködési lehetőségeket, gyorsabb munkafolyamatokat és rövidebb piacra kerülési időt biztosíthat az új vagy továbbfejlesztett alkalmazások esetén.
Kulcsszavak: VMware

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09