LG Android mobil az idén

Milkovits Gábor, 2009. szeptember 15. 10:19

Az LG bemutatta első Android operációs rendszerű mobiltelefonját, a GW620-ast, amelyet várhatóan az idei utolsó negyedévben forgalomba is hoz Európában.

A készülékről a platformon kívül egyelőre annyit lehet tudni, hogy 3” érintőkijelzővel és kicsúsztatható teljes QWERTY billentyűzettel van ellátva. A berlini IFA kiállításon „Etna” kódnéven bemutatott mintapéldány 5 megapixeles kamerával volt felszerelve, ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a végleges GW620-assal is ez lenne a helyzet. Mindenesetre a dél-koreai gyártó nemigen közölt további technikai részleteket a mobilról, amelynek elsősorban az Android-ra épülő közösségi és a billentyűzetre támaszkodó e-mail funkcióit emelte ki közleményében. Ennek fényében valószínűsíthető, hogy egy nem túl drága, középkategóriás LG Android okostelefon landol majd az öreg kontinensen az év vége felé.

Az LG egyébként kihangsúlyozta, hogy az Android modell bevezetésével korántsem szándékozik hátat fordítani az eddig favorizált Windows Mobile platformnak. Sőt, a tervek szerint a következő szűk másfél évben legalább 13 új Windows Mobile-alapú okostelefont szándékoznak piacra dobni, köztük számosat az októberben megjelenő Windows Mobile 6.5 operációs rendszerrel.


 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50