Több mint félezer érdeklődőt vonzott a Hacktivity 2009

forrás Prim Online, 2009. szeptember 28. 14:19

Az eddigi legnagyobb résztvevőszámmal és érdeklődéssel zajlott 2009. szeptember 19-20-án a Gólyavár Rendezvényközpontban a Hacktivity 2009 konferencia. Idén szám szerint már 513-an voltak kíváncsiak a hatodik alkalommal megrendezett eseményre, amely idén is a „felhasználóbarát IT biztonsági konferencia” jelzőt kapta, egyértelműen kifejezve, hogy a szakmaiság nem jelenti azt, hogy az itt elhangzó információk ne szólnának az IT szakemberek mellett ugyanúgy a felhasználóknak is.

A kétnapos Hacktivity 2009 előadásai az IT biztonság szinte minden területével foglalkoztak. A legnyilvánvalóbb kérdések, a számítógépes vírusok- és egyéb kártékony programok elleni védekezés mellett terítékre került a hálózatbiztonság, az adatbázisok biztonsági kérdései, az adatvédelem informatikai biztonsági vonatkozásai, valamint az internetes bűnözés és természetesen a hackerek működésével kapcsolatos jogi kérdések is.

Sok előadó saját fejlesztést mutatott be, ami igazán dicséretes trend, s biztosra vehető, hogy a konferencián elhangzott újdonságok jó része jelentős publicitást kap majd a nem is túl távoli jövőben.

Nagy sikert arattak a külföldi előadások is, amelyek számát a jövőben érdemes tovább gyarapítani, hiszen ma már az angol nyelv a konferencialátogatók körében egyre kevésbé okoz problémát, sőt tolmácsok bevonásával a rendezvény akár regionális eseménnyé is válhat az érdeklődés nagyságát érzékelve.
Az előadók prezentációs technikája is sokat fejlődött az elmúlt évekhez képest, így folyamatosan fenn tudták tartani az érdeklődést, s sikerült elérni, hogy a nem kifejezetten szakmai közönség is lépést tudjon tartani az elhangzottakkal. Külön is említésre méltó, hogy a jogi, adatvédelmi szekció az idei rendezvény egyik leghangsúlyosabb témakörévé lépett elő.

A konferencia előkészítésébe és szakmai programjába sikeresen beilleszkedtek a szakmai szervezetek és a szakirányú oktatási intézmények is, s ha a jövőben is sikerül ezt a trendet tartani, akkor a Hacktivity minden bizonnyal katalizátora lehet a szervezetek fejlődésének.
A szerencsés helyszínválasztásnak és a konferencia immáron hagyományosan laza stílusának köszönhetően a kétnapos esemény hangulata még jobb volt, mint eddig bármikor, pedig sokan úgy tartották, hogy ezt nehéz már fokozni. Jövőre talán azon kell gondolkodni, hogy hol találjuk meg azt a helyszínt, ahol az ideinél is jelentősebb hallgatóság kényelmesen elfér majd…

Az ez évi konferencia tehát siker, átmenet egy korábbi koncepcióból egy újba. A régi szervezőket elismerés illeti, amiért létrehozták, életben tartották és felnevelték a rendezvényt. Az új rendezők előtt pedig ott a lehetőség, hogy európai sikereket érjenek el vele.

A Hacktivity megérett rá.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50