A Panasonic felfüggesztette az LX3-as firmware frissítését

Kiss Ádám Zoltán, 2009. október 4. 12:22

A fényképezőgép alapszoftverének új változatával valami gond lehet, mivel számos új funkciót bevezető kód nem képes együttműködni minden géppel, így egyelőre megszüntették letölthetőségét.

A Panasonic Lumix DMC-LX3 v2.0 firmware nem a szokásos nap mint nap megjelenő tucat frissítésnek készült. A szoftver célja nem csupán kisebb hibák és pontatlanságok kijavítása volt, de teljesen új funkciókkal vértezte fel a fényképezőgépet. A 2.0-s verzió erényei közé tartozott többek között a továbbfejlesztett automatikus fehéregyensúly, a gyorsabb autófókusz, az 1:1 oldalarányú képkészítés lehetősége, a fehéregyensúly továbbfejlesztett kezelése, egy nagy dinamikájú témamód, Lens Resume és Menu Resume elem hozzáadása a beállítás menühöz, az expozíció kompenzáció és sorozat szélességének kiterjesztése +/- 3 Fé-re, a segédrács változtatható pozíciójú, a kiégett részek megmutatása lejátszás módban, a felvétel készítőjének nevének elmentése képkészítéskor, vagy éppen a javított szoftveres vörösszem eltüntető algoritmus. A jelek szerint azonban ezzel az igazán ígéretes frissítéssel komoly gondok támadtak, mert a Panasonic megszüntette a firmware letöltésének lehetőségét. A gyártó oldalán változatlanul elérhető a frissítés oldala, ám letiltott letöltési lehetőséggel, és egy kis figyelmeztető ablakkal, mely arról tájékoztat, hogy legközelebb várhatóan október 20-án lesz elérhető a kód. A tájékoztató sejteti, hogy a frissítés megjelenése óta eltelt néhány napban számos felhasználói kelletlenségről szóló visszajelzést kaphattak, mivel a cél a firmware stabilitásának fokozása. Azok számára, akik már telepítették a közel 6 MB-os 2.0-ás frissítést, a Reset funkció használatát ajánlja a gyártó a még frissebb változat kiadásáig.

Kulcsszavak: Panasonic kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17