Termékhamisítás elleni céget alapít a Nokia és az SAP

Milkovits Gábor, 2009. október 28. 07:25

Fő profiljaiktól meglehetősen eltérő területen, a termékhamisítás elleni küzdelem terén alapít új közös vállalatot a Nokia és az SAP.

Az Original1 nevet viselő cégben azért mindkét óriásvállalat kamatoztathatja saját technológiai hátterét: a Nokia mobil termékazonosító szoftverét, míg az SAP az általános számítógépes technológiát és megoldásokat szállítja majd a szolgáltatásokhoz. A két társ 40-40 százalékos tulajdonosa lesz majd a vegyes vállalatnak, míg a harmadik partner a német Giesecke & Devrient lesz, 20 százalékos tulajdonrésszel. Utóbbi biztonsági megoldásokat kínál a teljes tevékenység során.

Az Original1 elsődlegesen technológiai segítséget kíván nyújtani a különféle cégeknek ahhoz, hogy hatékonyan harcolhassanak termékeik hamisítása ellen. A szolgáltatásra nyilvánvalóan van kereslet, hiszen felmérések szerint a hamisítók éves szinten több milliárd dollárral károsítják meg a legális vállalkozásokat. A társaság még az idén megkezdi működését frankfurti székhellyel; vezérigazgatója pedig Claudia Alsdorf, az SAP Research jelenlegi alelnöke lesz.
 

Kulcsszavak: Nokia SAP security +céginfo

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2500 oldalnyi Google dokumentum, köztük rengeteg rangsorolási szignál szivárgott ki!

Mintegy 2500 oldalnyi Google dokumentum került nyilvánosságra, melyekben rengeteg rangsorolásra vonatkozó konkrét információi is megtalálható. Sose volt hasonló adatszivárgás a Google-nál. Szuhi Attila, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője mutatja a részleteket.

2024. május 29. 16:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52