Kína is megfenyegette a Google-t

Genda Csongor Zoltán, 2010. március 12. 19:28

Miután a keresőóriás megelégelte a szigorú kínai webcenzúrát, és nyilvánosságra hozta az országból való kivonulási terveit, most a kommunista rezsim is visszavágott, és figyelmeztették a vállalatot, hogy tartsa be az ország törvényeit, különben számolnia kell a következményekkel.

"Támogatjuk a Google-t azon törekvésében, hogy növelje piaci részesedését az országban, ám minden rokonszenvünk ellenére udvariatlannak és felelőtlennek találjuk azt, ha a cég arra készül, hogy lábbal tiporja nemzetünk jogszabályait" - nyilatkozta Li Yizhong, az állam informatikai minisztere, aki hozzátette még, hogy a keresőóriásnak felelnie kell majd az esetleges jogsértéseiért. A miniszter kijelentette, hogy továbbra is támogatnák a Google-t, ha az a helyi törvények tiszteletben tartásával megmaradna az országban, mivel a cég jelenléte mindkét fél számára hasznos, ám ha a keresőóriás mégis távozna, akkor azt is elfogadják, és nélküle fejlődik tovább a kínai internetes piac.
A keresőóriás még januárban vetette fel a kínai piac elhagyásának a gondolatát, amikor gyaníthatóan kínai kormányzati körök támadást indítottak a cég levelezőrendszere ellen.

Kulcsszavak: Kína Google jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50