1 százalékra csökkent a spam a Twitter-en

Milkovits Gábor, 2010. március 25. 07:38

A Twitter bejelentette, hogy a cég kutatóinak és a felhasználók közreműködésének köszönhetően alig 1 százalékra csökkent a spam-tevékenység aránya a közkedvelt közösségépítő mikroblog-oldalon.

A jó eredményt mindössze 6 hónap alatt sikerült elérni, tavaly augusztusban ugyanis még 11 százalékon tetőzött a kéretlen üzenetek és egyéb nemkívánatos tevékenységek aránya a Twitter-en. Az üzemeltető egy olyan linket is kínál a felhasználóknak, amelyre rákattintva jelezhetik, ha spam-et észlelnek a blogon, ami jelentős segítség a műszaki munkatársak számára. Abdur Chowdhury, a Twitter főmérnöke bejegyzésében leírja, hogy a hagyományos reklám-spamek mellett elterjedtek voltak az oldalon a vírusos vagy adathalász oldalakra irányító linkeket tartalmazó bejegyzések, a sorozat-üzenetek, illetve a figyelem-felkeltési célból végrehajtott ismételt fel- és leiratkozások is.

A Twitter a közösségi oldalakhoz hasonlóan, népszerűségének köszönhetően mára a cyber-bűnözők egyik kedvelt célpontjává vált. Tavaly egy támadás nyomán egy időre meg is bénult a szolgáltatás, azóta pedig már megjelentek kifejezetten a Twitter-re írt férgek is.
 

Kulcsszavak: Twitter web2 spam security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59