Táblapécék terén mások is az Apple példáját követik

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 8. 12:55

A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a Nokia várhatóan az év második felében mutatja be saját fejlesztésű táblapécéjét - közölték technológiai elemzők.

Számtalan hordozhatókészülék-gyártó és PC-kereskedő, többek között a Samsung és a Hewlett-Packard is az Apple nyomdokait követi, miután a cupertinói székhelyű informatikai vállalat hétvégén bemutatott iPad-jának fogadtatását a 2007-ben megjelent iPhone sikeréhez viszonyították.

Az Apple mobiltelefonjának népszerűsége meglepetés volt a Nokia számára, amely csupán két évvel később mutatta be az első nagyobb, érintőképernyős telefonját. A finn vállalat tavaly készítette el az első laptopját, miközben az internetezésre alkalmas telefonszerű eszközeivel - amelyek már 2005 óta a piacon vannak - sem ért el nagyobb sikereket.

A Nokia nem akar ismét lemaradni, ezért a saját fejlesztésű táblapécéi már szeptember-október környékén a boltokba kerülhetnek - mondta Ashok Kumar, a Rodman és Renshaw New York-i székhelyű befektetési bank elemzője.

Az okostelefon és a hordozható számítógép közötti kategóriának számító táblapécék még nem számítanak kiforrott termékeknek. Ezeknek az eszközöknek ráadásul a vevőköre sem tisztázott, éppen ezért az Apple márkanév, illetve az iPad-hoz társított szolgáltatások kivételesnek tekinthetők - mondta Geoff Blader, a CCS Insight kutatóintézet elemzője.

Kumar szerint a Nokia kütyüje valamely Microsoft operációs rendszert fogja használni, más elemzők azonban a Nokia és az Intel együttműködéseként kifejlesztett MeeGo rendszerre épülő eszközre tippelnek.

Kulcsszavak: iPad Nokia

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09