Az energiatakarékosságra összpontosít az új Bluetooth szabvány

Milkovits Gábor, 2010. április 22. 08:04

A Bluetooth Special Interest Group (SIG) részleteket közölt a következő generációs Bluetooth 4.0 szabványról, amelynek egyik kulcseleme az energiatakarékosság lesz.

A pontos adatok híján egyelőre annyit közöltek, hogy az új Bluetooth jóval kevesebb energiát használ majd, mint elődei, így a megoldás számos olyan eszközben is alkalmazható lesz, amelyekben eddig nem. Michael Foley, a Bluetooth SIG igazgatója ezek közül a karórákat, a távvezérlőket és az orvosi műszereket emelte ki. Ezek a nagyobb teljesítményű, tölthető akkumulátorok helyett általában hagyományos szárazelemekkel működnek, jó esetben évekig anélkül, hogy azt cserélni kellene bennük. A mostani Bluetooth vezeték nélküli adatátviteli technológia azonban túl nagy igénybevételt jelent az ilyen eszközök áramforrásai számára.

A Bluetooth 4.0 másik igen fontos fejlesztése a megnövelt hatótávolság, amely akár 60 méter fölé is terjedhet, szintén kiszélesítve ezzel a technológia alkalmazási területét. A szabványt pártoló szervezet szerint a végleges specifikáció június végéig kerül kidolgozásra, az első Bluetooth 4.0 készülékek pedig jövő év elején jelenhetnek meg az üzletekben.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17