Atom-alapú Eee tablet Windows 7-tel

Milkovits Gábor, 2010. május 5. 09:09

A legújabb tajvani értesülések szerint az Asus egy újabb tablet variációval készül előállni a Computex 2010 szakkiállításon, ezúttal egy olyan Intel Atom-alapú rendszerrel, amelyen Windows 7 fut.

Az iPad-rivális új mini-táblagépek legtöbbjre általában valamilyen alternatív operációs rendszert, többnyire Android-ot telepítenek, éppen a kisebb rendszerigények miatt. A Microsoft ugyanakkor, a fejlesztés során még a netbook-okra gondolva, olyanra tervezte a Windows 7-et, hogy az a Vistával ellentétben kisebb teljesítményű, például Atom CPU-s gépeken is optimálisan futtatható legyen. Az Atom nagy előnye az energiatakarékosság, ami hosszabb akkuidőt eredményez, ugyanakkor az ilyen rendszerek nem igazán alkalmasak a Windows környezetben futó alkalmazások jó részének kihasználására. A Google Android platformja éppen azért lehet életképes alternatíva a tablet PC-knél, mert nincs szüksége x86-os környezetre, így még az Atom-nál is energiatakarékosabb, ARM processzoros gépeken is kiválóan működik.

Nemrég olyan hírek is szárnyra keltek, hogy az Asus állítólag egy komolyabb, Intel Core i5 vagy Core i7 processzoros tablet PC-vel is elő szeretne állni. Ennél a terméknél persze felmerül az akku-idő és a versenyképes ár kérdése is, ugyanakkor a hír nem feltétlenül mond ellent a mostani értesülésnek. A netbook-ok piacát Eee termékeivel uraló Asus ugyanis valószínűleg a tablet PC-k terén is igyekszik majd széles kínálattal előrukkolni azért, hogy mindenféle vásárlói igényt kielégítsen, ebbe pedig úgy látszik időnként extrémnek tűnő megoldások is beleférnek.
 

Kulcsszavak: ASUS Asus Asustek Tablet PC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59