Kritikus rés a Safarin

Genda Csongor Zoltán, 2010. május 9. 20:53

A Secunia biztonságspecialistái felfedeztek egy veszélyes sebezhetőséget az Apple böngészőjén, amely támadási felületet jelenthet a Windows-rendszereken.

A hivatalos szakvélemény szerint a hiba a PopUp ablakok kezeléséért felelős moduljában keresendő, ami bizonyos körülmények között lehetővé teszi a kártékony kódok Microsoft operációs rendszerrel működő számítógépekre való feljuttatását. A fertőzés már akkor bekövetkezik, ha a felhasználók ellátogatnak egy manipulált weboldalra.
A Secunia munkatársainak nincs tudomása a sebezhetőségre épülő kód terjedéséről. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy az Apple mikor adja ki a hibajavítást.
 

Kulcsszavak: Apple security Safari

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tudjuk, hogy kritikus a jelszavak cseréje, de mégsem tesszük meg

Egy friss felmérés szerint bár a lakosság háromnegyede gondolja úgy, hogy meg kell változtatni bizonyos időközönként az online felületeken használt jelszavakat, egyharmaduk nem teszi ezt meg. Sőt, az internetes vásárlók ötöde minden felületen ugyanazt a belépési azonosítót használja. A biztonságos internethasználathoz azonban elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk az ilyen alapvető adatvédelmi beállításokkal. Éppen ezért az OTP Mobil egy edukatív, online információs kampányt indított, melyben gyakorlati, egyszerűen alkalmazható tanácsokkal, tippekkel látja el az internetezőket. 

2024. április 12. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09