Már ősszel érkezik a Sony cserélhető objektíves videokamerája

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 13. 08:00

A Sony egy szabványos E-bajonett foglalatú videokamera fejlesztésébe kezdett, az izgalmas modell már ősszel a boltokba kerülhet.

Az egyelőre név nélküli Sony videokameráról csak egy konceptfotót és egy valamivel többet eláruló videót láthattunk, műszaki adatairól pedig annyit árultak el, hogy a nemrég bejelentett NEX fényképezőgépekkel azonos (APS) méretű szenzort és E-bajonettet kapott. Mérete, és formája az elterjedtebb, hobbi kategóriás kamkorderekre emlékeztet, ám éppen kialakítása miatt egy új kategória előfutára lehet. Az elképzelés lényege, hogy az eddigi két egymást metsző szélsőséget egy használható együttesbe ötvözzék. Az egyik a cserélhető objektíves gépek világa, ahol az optikák sokszor bőven jobbak a videokamerák lencséinél, és bár van akár Full HD videofelvétel is, a gépet azért mégsem erre találták ki. Sok esetben nehézkes az optika kezelése videózás esetén, a hangrögzítés szenzorai igen rosszul tűrik a gyors kameramozgásokat, a kép könnyen becsíkozódik. A másik a hobbi videokamerák világa, ahol a fenti problémák nem jelentkeznek, de a fényképezés funkció általában csökkent értékű, ráadásul a sokszoros megazoomos objektívek a sok lencsetag miatt minőségben elmaradnak a fényképezőgépektől, arról nem is beszélve, hogy nem cserélhetők. Az új Sony kamera akár mesés rajzolatú fix optikákat is fogadhat, ezzel mind a képrajzolat, mind a látószögek, mélységélesség drámaian javulhat. További előny, hogy fényképezőgépünk objektívjei szerencsés esetben ráilleszthetőek a videokamerára, így nem kell két optikaparkot megvásárolni és fenntartani. A fejlesztések gőzerővel folynak, olyannyira, hogy a Sony már őszre a boltok polcain szeretné látni új rendszerét.

http://www.youtube.com/user/sony?blend=1&ob=4#p/u/1/lnHQyLtbjok

 

 

 

 

 

 

Kulcsszavak: kamkorder Sony

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50