Hamarosan jön a Firefox 4 béta

Milkovits Gábor, 2010. június 16. 07:17

A Mozilla kiadta a következő generációs Firefox 4 böngésző ötödik fejlesztői tesztváltozatát, és arra készül, hogy a jövő héten befagyassza a kódot, azaz nemsokára jöhet az első nyilvános béta tesztverzió.

Az új Firefox mindenképpen mérföldkő lesz a böngészők történetében, mert bár az összes nagy rivális hasonló újításokra készül, a nagyobb felhasználói bázis miatt döntő hatása a webes megoldások fejlődésére az Explorer mellett a Firefox-nak van. A legfontosabb változások mindenképpen a HTML5-alapú megoldások, amelyek révén többek között lehetséges lesz teljes képernyős jó minőségű videót nézni a böngészőablakban, méghozzá oly módon, hogy ehhez a szoftver a grafikus lapka teljesítményét használja, azaz kevesebb terhet ró a CPU-ra, és energiatakarékosabb működést is biztosít. Szintén a HTML5 új webes szabványt követi a weboldal-elemző (parser), amely így gyorsabban dolgozza fel az odalakat, mint elődei. Ami a kezelőfelületet illeti, az új előzetes fejlesztői verzióban nyílik először lehetőség arra, hogy a megnyitott lapokhoz tartozó füleket a címsor fölött helyezzük el. Említést érdemel még, hogy az új kódok végre teljes mértékben támogatják a Windows Vista és Windows 7 Aero Glass grafikus felületét.

A fejlesztői Firefox 4 előzetes tesztkódok [Mozilla Developer Preview (1.9.3 Number 5)] innen tölthetők le Windows, Mac és Linux rendszerekhez. A végleges böngésző várhatóan októberben vagy novemberben érkezik.

Kulcsszavak: Firefox böngésző

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megfizethető 4K monitorok IPS panelekkel a fokozott termelékenységhez és szórakozáshoz

A kijelzőspecialista AOC izgalommal mutatja be két új, otthoni és irodai felhasználóknak szánt ultra-nagy felbontású (UHD) monitorát: a 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC U27B3A és U27B3AF modelleket. Ezek a monitorok kivételes tisztaságot és élénk színeket kínálnak, így tökéletesen alkalmasak a napi feladatok széles skálájához, a táblázatkezeléstől és a webböngészéstől kezdve az egyszerűbb képszerkesztésig és bármilyen médiafelhasználásig. 

 

2024. június 16. 10:38

Az AS5402T elnyerte a PCMAG „Editor’s Choice” díját

Az ASUSTOR AS5402T modelljét a PCMAG ismét „Editor’s Choice” kitüntetéssel díjazta. Az ASUSTOR idén számos nagyra értékelt zászlóshajó NAS-modellt dobott piacra, beleértve – de nem kizárólagosan – az AS5402T is. 

2024. június 15. 13:24

Az LG szerint a jövő autója gyakorlatilag egy kerekeken guruló élettér lesz

Az LG Electronics (LG), a mobilitási piac egyik vezető technológiai szereplője új szoftvercsomagot adott ki, amely úttörő szerepet játszik majd a szoftveresen definiált járművekre (SDV) való átállásban. Az AlphaWare nevű fejlett, felhasználóközpontú megoldás újraértelmezi az autó fogalmát és a felhasználók autózással kapcsolatos élményét. Az innovatív szoftvercsomagot az AutoTech: Detroit eseményen mutatta be a cég.

2024. június 14. 14:31

A Philips Monitors bemutatja a legújabb QD OLED Evnia gaming monitort

Kiváló képminőséget és kiemelkedő játékélményt biztosít a nagyteljesítményű vizuális specifikációkkal büszkélkedő Philips Evnia 34M2C6500, amely 2024 június közepétől megvásárolható.

2024. június 13. 18:33

Új router kisebb vállalkozások, távmunkában dolgozók és MSP-k támogatására

A Zyxel Networks, a biztonságos, AI-alapú felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szállítója bejelentette az USG LITE 60AX – egy AX6000 WiFi 6 biztonsági router bevezetését. Az all-in-one routert kifejezetten kis- és középvállalkozások (SMB-k), távmunkában dolgozók és menedzselt szolgáltatók (MSP-k) számára tervezte a gyártó. 

2024. június 13. 15:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30