Öt új Lumix a Panasonictól

forrás Prim Online, 2010. július 23. 08:37

A Panasonic bejelentkezett fényképezőgépeinek legújabb generációjával (DMC-FZ100, DMC-FZ45, DMC-LX5, DMC-FX700, DMC-FT10), melyek frissen fejlesztett MOS szenzorral érkeznek, s a mindegyikre jellemző intelligens megoldások mellett a 24x optikai zoomátfogás, a full HD videorögzítés, érintőképernyős vezérlés vagy épp a strapabíró váz is jelen van a palettán.

Az új DMC-FZ45 és az FZ100 hibrid digitális ultrazoomok 24x optikai zoomátfogással és HD (FZ45) ill. Full HD (FZ100) videorögzítési lehetőségeikkel még közelebb hozzák a világot. A vékony és stílusos DMC-FX700-ban egyesül a Lumix FX szériájának jól ismert eleganciája az érintő képernyős vezérléssel és a Full HD videorögzítéssel. A várva várt DMC-LX5 képviseli a Panasonic legendás prémium kompakt LX vonalának következő generációját. Végül, de nem utolsó sorban, a nyár és az extrém sportok szerelmesinek, itt van az új DMC-FT10 strapabíró kompakt fényképezőgép megnövelt ellenálló képességgel.

Új 14,1 megapixeles MOS szenzor a maximális felbontásért és sebességért, fényképezéshez és videózáshoz egyaránt

Az újonnan fejlesztett 14,1 megapixeles MOS szenzor (FX700, FZ100) „mikro gyártású technológiával” rendelkezik a még nagyobb érzékenység elérése érdekében. A fejlett mikro-fénytubus szerkezet megakadályozza a színkeveredést és a jelveszteséget is. Az eredmény: rendkívüli képek és videó felvételek alacsony és magas érzékenységeken egyaránt. Ennek a technológiának köszönhetően, a MOS szenzorral rendelkező modellek 1920x1080 Full HD mozgóképet képesek rögzíteni AVCHD formátumban, amely a hagyományos Motion JPEG formátummal összehasonlítva majdnem megduplázza a felvételi időt HD minőségben. A kiemelkedő hangminőségért az új LUMIX modellek Dolby Digital Stereo Creator és Wind Cut szélzajcsökkentő funkcióval rendelkeznek, hogy kiküszöböljék a háttérben előforduló zajhatásokat (kivéve FT10).

Gyorsabb, mint valaha a Venus HD II és Venus FHD képfeldolgozó processzorokkal

A még gyorsabb működés érdekében az új LUMIX digitális fényképezőgépek a legújabb multifunkciós processzorokat használják: a Venus HD II (FZ45) és Venus FHD processzorokat (FX700, FZ100, LX5). Az új képfeldolgozó processzorok egyik egyedi tulajdonsága az Intelligens Felbontás (Intelligent Resolution) technológia, mely kimagasló minőségű felvételeket biztosít fotó- és videorögzítés során egyaránt.
Az Intelligens Felbontás technológia három, speciális tartalmú területet érzékel – ezek a körvonalak, a részletgazdag és homogén területek.
A körvonalakat hatékonyabban erősíti az karakteresebb vonalélesség érdekében. Ugyanakkor finoman kihangsúlyozza a texturát tartalmazó képterületeket, hogy a felvételek élettel teliek és nagyobb részletgazdagságúak legyenek. A Venus Engine FHD (FX700, FZ100, LX5) továbbá magas szintű zajcsökkentő mechanizmust alkalmaz, hogy a lágy képterületeket egyenletesebbé tegye. A már megszokott élességnövelésen kívül, az Intelligens Felbontás innovatív technológiája pixelről pixelre történő precíz jelfeldolgozást biztosít a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. Az eredmény természetesen tiszta és éles fénykép. Az Intelligens Felbontás technológia hozománya az Intelligens Zoom funkció is, mely magas képminőség mellett képes kb. 1,3 szorosával megnövelni a zoomtartományt.  Ezek a processzorok igen körültekintően kezelik a képzajt, mivel különválasztják a színzajt a fényességi zajtól és mindegyiknél az optimális szűrési metódust és fokot alkalmazzák. Így tiszta és szép felvételeket készíthetünk, még magas ISO értékek használata mellett is. A Venus Engine FHD ráadásul a színzajt is szelektíven csökkenti, melyet az egyes pixelek világossági szintje alapján bírál el, így nem mossa össze a színek közötti határvonalakat.

Ugyanakkor a Venus Engine HD II és a Venus Engine FHD képfeldolgozó processzorok kimagaslóan gyors reakcióidőt eredményeznek. A zárkioldás késleltetése így mindösszesen kb. 0,006 másodperc (konkrét modelltől függően). A szupergyors Sonic Speed AF (autofókusz) és a kategóriáját megelőző feléledési idő garantálja, hogy soha ne maradjon le a pillanat varázsáról. Összehasonlítva a hagyományos Venus Engine HD processzorral, a nagyteljesítményű Venus Engine FHD és HD II képfeldolgozók lényegesen több energiát takarítanak meg, ezzel növelve meg az akkumulátor teljesítményét. Így akár 580 felvétel készíthető (CIPA: DMC-FZ45) egyetlen feltöltéssel.

Kulcsszavak: kamera Panasonic

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59