Novembertől elérhető az AirPrint

Kovács Attila, 2010. szeptember 22. 17:01

Az Apple bejelentette, hogy megjelenteti az AirPrint, az iPad, iPhone és iPod touch készülékekkel használható vezeték nélküli nyomtatási szolgáltatás bétaverzióját az Apple iOS Developer Program tagjai számára, valamint hogy az AirPrint a novemberben megjelenő, ingyenes iOS 4.2 szoftverfrissítés része lesz.

Az AirPrint automatikusan megkeresi a helyi hálózatokhoz csatlakoztatott nyomtatókat, amelyeken így szövegek, fotók és egyéb képek nyomtathatók vezeték nélküli Wi-Fi technológiával. A szolgáltatás szoftverletöltés és illesztőprogramok telepítése nélkül használható. Az iOS rendszerű eszközökről elsőként a HP ePrint szolgáltatást támogató – már kapható, illetve a közeljövőben forgalomba kerülő – nyomtatóin lehet majd közvetlenül nyomtatni.

Az AirPrint az alapszintű tintasugaras készülékektől az irodai lézernyomtatókig számos nyomtatót támogat. Ezenfelül az iOS 4.2 operációs rendszert futtató eszközökről a Mac számítógépek és PC-k megosztott nyomtatóin is lehet nyomtatni. Az iOS 4.2 rendszerrel kompatibilis HP nyomtatók a HP Photosmart, Officejet, Officejet Pro és LaserJet Pro sorozatának idén ősszel forgalomba kerülő, ePrint szolgáltatást támogató modelljei.

Az AirPrint az iPad, az iPhone 4, az iPhone 3GS, valamint a harmadik generációs és újabb iPod touch készülékekkel fog működni.
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Lenovo úttörő AI-vezérelt készülékeket mutatott be az Innovation World 2024-en

A Lenovo Innovation World 2024 rendezvényen jelentette be legújabb fejlesztéseit, bemutatva számos mesterséges intelligencia által vezérelt AI PC eszközt, köztük a ThinkPad, ThinkBook, Yoga és IdeaPad laptopokat, amelyek átalakítják mind a vállalati, mind a fogyasztói felhasználói élményt. 

2024. szeptember 7. 13:46

A HONOR az IFA 2024-en mutatta be legújabb AI innovációit

A HONOR az IFA 2024-en bemutatta úttörő AI-képes hardveres kínálatát, valamint a kollaboratív AI adatvédelmi architektúráját, ezzel is hangsúlyozva, hogy mennyire elkötelezett az AI-vezérelt jövő iránt. Az eseményen debütáltak a HONOR legújabb AI-képes zászlóshajó készülékei is, köztük a HONOR Magic V3, a világ legvékonyabb, befelé hajlítható okostelefonja, valamint az elegáns és művészi HONOR MagicBook Art 14 laptop, illetve az innovatív HONOR MagicPad 2 tablet. Az IFA 2024-en a HONOR Watch 5 is bemutatkozott.

2024. szeptember 6. 18:47

Az új Samsung projektorok elhozzák a minőségi moziélményt

A Samsung bejelenti a The Premiere 9 és The Premiere 7 projektorokat, a vállalat legújabb otthoni szórakoztatóipari újításait. Az ultrarövid vetítési távolságú projektorok lenyűgöző 4K felbontásukkal, magával ragadó hangzásvilágukkal, valamint továbbfejlesztett funkcióikkal akár minden lakóteret prémium minőségű házimozivá alakíthatnak.

2024. szeptember 6. 15:13

PocketBook Color Note: színes jegyzetelés a nagy méretű E Ink kijelzőn

A PocketBook új elektronikus könyvolvasója nem csupán nagy méretű kijelzőjével hívja fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy az eszközön színes jegyzeteket és rajzokat tudunk készíteni, amelyeket aztán e-mailben is megoszthatunk. 

2024. szeptember 5. 13:30

Az Epson bemutatja új, kevesebb karbantartást és nagyobb termelékenységet biztosító nyomtatóit

Az Epson piacra dobta új Workforce Pro EM-C800RDWF többfunkciós termékét (MFP) és Workforce Pro EP-C800RDW egyfunkciós nyomtatóját. Mindkét típus A4-es méretű, és az Epson RIPS (Replaceable Ink Pack System) rendszernek köszönhetően kis helyigény mellett nagy kapacitású kellékanyagokkal dolgozik, amihez alacsony energiafogyasztás és  az első oldalak gyors kinyomtatása társul.

2024. szeptember 4. 18:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33