Frissülnek és szigorodnak a Nikon szoftverei

Kiss Ádám Zoltán, 2010. október 26. 19:01

A Nikon a Camera Control Pro és ViewNX számos frissítést felvonultató új változatainak bemutatásával egy időben szigorítja a szoftveres termékkulcsok ellenőrzésének rendszerét az illegális felhasználás visszaszorítására.

A Camera Control Pro 2.8.0-ban megjelenik a Nikon Message Center 2, a D7000 fényképezőgép támogatása, személyre szabhatóbb lesz gépünk, változtattak a memória és a videóanyagok kezelésén, és egyben megszűnt a szoftver saját képnézegető alkalmazása. A ViewNX 2.0.3-ban pedig javították a Nikon Movie Editor fájljainak exportálását, valamint egy szoftveres hibát. Emellett finomítottak a monitorprofilok kompatibilitásán, és egy P7000-assal kapcsolatos ritka elszíneződési hibát is orvosoltak.

A Nikon munkatársainak ugyanakkor tudomásukra jutott, hogy egyes webhelyek Nikon szoftverekhez tartozó termékkulcsok illegális értékesítésével és terjesztésével foglalkoznak, ezért a Capture NX, Capture NX 2, Camera Control Pro és Camera Control Pro 2 esetében szigorították a szoftverkulcsok felhasználását. Bejelentették, hogy amikor a szoftverek licencszerződésében foglalt feltételek szerint értelmezett illetéktelen szoftverhasználat történik, akkor lépéseket tesznek az érintett Nikon szoftver használatának meghiúsítására. Azt javasolják, hogy olyan üzletektől és/vagy online eladóktól vásárolja meg a Nikon szoftverek CD-verzióit, amelyek jogosultak a Nikon termékek értékesítésére, vagy pedig válasszuk a Nikon saját online üzletét (ahol ez elérhető). A Nikon saját online boltja az eredeti Nikon szoftver-termékkulcsok egyetlen online beszerzési forrása. A Nikon semmilyen más e-kereskedelmi webhelyen keresztül nem értékesít termékkulcsokat szoftveralkalmazásaihoz.

Kulcsszavak: kamera Nikon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17