Nikon D90, D5000 és Coolpix S8100, P100 frissítések

Kiss Ádám Zoltán, 2010. november 12. 18:04

A Nikon DSLR és Coolpix gépek frissítései menükezelési és komolyabb, képtorzítást érintő hibákat javítanak ki.

A Coolpix S8100 firmware-ének 1.1 verzióra történő frissítése kiküszöböli a következő hibát: amikor az Individual pictures (Egyedi képek) > Sequence display options (Az egymás utáni megjelenítés beállításai) opció volt kiválasztva a visszajátszás menüben, a sorozatfelvétellel készített képek egyenként jelentek meg. Azonban az adott beállítással készített képek közül csak egyetlen kép jelent meg Visszajátszás módban.

A Coolpix P100 firmware-ének új, 1.1 verziója a következő javításokat tartalmazza:

  • A Distortion control (Torzításvezérlés) és az Auto bracketing (Automatikus sorozatkészítés) parancs most már egyszerre is bekapcsolható.
  • Kiküszöbölték azt a hibát, amely a sorozatfelvétellel Éjszakai tájkép motívumprogram módban készített képek esetén zöldes árnyalatban jelenítette meg a fényforrásokat.
  • Ha a fényképezőgépet a visszajátszás gomb megnyomásával kapcsolták be, miközben a módválasztó tárcsa „U” (felhasználói beállítás mód) állásban volt, majd ezután megnyomták a MENÜ gombot, hibaüzenet jelent meg. Ezt a hibát kiküszöbölték.
  • Kiküszöbölték azt a hibát, amelynek következtében a zoomvezérlést a „T” irányba, majd közvetlenül ezután a „W” irányba nyomva a zoom működése leállt.
  • Kiküszöbölték azt a hibát, amelynek következtében a záridő kijelzése nem villogott alulexponálás esetén akkor, ha a záridő beállításakor a módválasztó tárcsa „S” állásban volt.


A Nikon D90 és D5000 tükörreflexesekben a Distortion control – Torzításvezérlés adatbázisát bővítették és pontosították, így a gépek precízebben és több objektívvel együttműködve képesek kiszűrni, korrigálni a képek széle felé erősödő hordó hatást.

COOLPIX S8100 Firmware frissítés 1.1 – Windows
COOLPIX S8100 Firmware frissítés 1.1 – Macintosh
COOLPIX P100 Firmware frissítés 1.1 – Windows
COOLPIX P100 Firmware frissítés 1.1 – Macintosh
Distortion Control Data Update D90, D5000 - Macintosh
Distortion Control Data Update D90, D5000 - Windows

Kulcsszavak: kamera Nikon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30