Videókon a PSP mobil

Milkovits Gábor, 2010. december 5. 09:22

Videófelvételek jelentek meg a YouTube megosztóoldalon a sajtó által régóta beharangozott PSP mobiltelefonról, a Sony Ericsson Z1-ről.

A készülékről egyelőre azt lehet tudni, hogy a játékgépes funkciók mellett 4 colos WVGA érintőképernyővel, vakus 5 megapixeles kamerával, illetve 1 GHz-es Snapdragon CPU-val bír, illetve a következő generációs, Android 2.3. „Gingerbread”  operációs rendszer egyedi interfészes változata fut rajta. A fekvő módban elcsúsztatható készüléken a billentyűzet helyén a játékvezérlő gombok bukkannak elő, joystick helyett hosszúkás touchpad-del. Ezen kívül az érintőképernyős kezelőfelületen egy külön PSP ikon található, amelyről külön el lehet indítani a játékfunkciókat. Maguk a játékprogramok a Google Android Market webáruházából lesznek letölthetők, valószínűleg kifejezetten csak a Sony Ericsson Z1-re.

Bert Nordberg, a Sony Ericsson mobilgyártó vezérigazgatója nemrég úgy nyilatkozott, hogy a PSP mobil akár már a jövő februári Mobile World Congress eseményen is napvilágot láthat. Kiszivárgott információk szerint a játékgép-mobil 500 dollárba kerül majd kártyafüggetlenül, a játékokért pedig egyenként 10 dollárt kell kifizetni. Ez az árfekvés már versenyképes is lehet a mobilszférában, ellentétben a mostani PlayStation Portable programokkal, amelyek akár 40 dollárba is kerülhetnek. A készülékről közzétett videók itt és itt nézhetők meg.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

Öt vadonatúj okostelefonnal lép a magyar piacra a TECNO Mobile

Magyarországon öt új készülékkel debütált a világ legnagyobb mobilgyártói közé tartozó Transsion Holdings TECNO Mobile nevű okostelefon-márkája. A SPARK széria csúcsmodellje, a SPARK 20 Pro+ kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, 120 hertzes ívelt AMOLED-képernyőt 108 megapixeles hátlapi és ledes villanóval támogatott 32 megapixeles szelfikamerát tartalmaz, mégsem kerül többe bruttó százezer forintnál.

2024. május 23. 14:36

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17