Forradalmasítana a Sony a hordozható PlayStation utódjával

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 28. 09:41

Bemutatta a Sony a népszerű hordozható játékkonzolja, a Playstation Portable (PSP) utódját, amely a gyártó szerint nagy hatással lesz az emberek videojáték-használati szokásaira.

Az NGP (Next Generation Portable) néven csütörtökön leleplezett hordozható játékkonzol teljesítménye az otthoni használatra készül Playstation 3 játékgépekkel is vetekszik - közölte a Sony, hozzátéve, hogy a tavasszal boltokba kerülő eszközzel a hordozható videojátékok forradalmára készül.

 Az új kütyün a megszokott módon a hagyományos vezérlőgombok között található az 5 colos képátlójú, rendkívül jó felbontást és kontrasztot lehetővé tevő OLED (szerves fénykibocsátó dióda) érintőképernyő.

 A játékok tökéletes működését a készülékbe épített továbbfejlesztett processzor és grafikus chip segíti.

 A hordozható játékkonzoloknál szinte már alapkövetelménynek tekintett Wifi és 3G adatkapcsolattal, valamint előlapi és hátlapi kamerával is rendelkezik.

 A mozgásérzékelővel és GPS-szel (műholdas helyzetmeghatározó berendezés) szerelt NGP-n a japán cég mindent úgy alakított ki, hogy a játékosoknak kedvezzen. A netezési lehetőség mellett a közösségi funkciókról a Near nevű alapszoftver gondoskodik, amely például azt is figyeli, hogy a játékos környezetében kik és éppen melyik játékkal játszanak. A hálózatban játszható csapatjátékokon túl a PlayStation közösség tagjai cseveghetnek vagy üzengethetnek is egymásnak.

 Elemzők szerint a Sony sokat vár az új eszköz fogattatásától miután a jelenleg kapható PSP-k eladása 37 százalékkal, 2,7 millió darabra csökkent a tavaly áprilistól szeptemberig figyelt időszakban. A 2004-ben bemutatott PSP-ből több mint 64 millió darabot értékesítettek világszerte.
 

Kulcsszavak: játék PlayStation Sony

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

Harmadszor is világcsúcs: a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata nyerte Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyét

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és elektromos meghajtású városi kisautó kategóriában. Utóbbiban saját világcsúcsát másodszor megdöntve szerezte meg az első helyet.

2024. május 25. 16:17

Már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

2024. május 23. 11:43

Matchbox lett az elektromos Mercedesből

A Mattel leleplezte  a Mercedes-Benz G 580 EQ technológiás öntött kisautóját, ami az ikonikus Mercedes-Benz G-osztályt és a nemrégiben bemutatott, új elektromos modellváltozatot ünnepli. A prémium kategóriás kisautó újrahasznosított fémből és legalább 81%-ban ISCC-minősítésű műanyag felhasználásával készül*. A Matchbox exkluzív, 1:64 méretarányú, öntött replikája élethű részletekkel idézi meg az ikonikus G-osztályt és egyedi, texturált papír csomagolással rendelkezik.

2024. május 23. 10:25

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17