Köztes állomás a papírmentes iroda felé

Kézírás – gépolvasás

forrás Prim Online, 2011. február 25. 11:12

 Gépesített szállítólevél- és számlafeldolgozásra állt át és mutat mintát erre más vállalatoknak a jászberényi CO-OP Star Zrt. Mivel a teljes iratforgalom elektronikus csatornákra terelése még utópia, példaértékű a köztes megoldás bevezetése. Amellett, hogy gyorsabb, lényegesen pontosabb, mint a kézi adatbevitel.

A számlák, szállítólevelek pontos és határidős feldolgozása minden kereskedelmi vállalkozásnál meghatározó, de monoton és nagy odafigyelést kívánó munka, ezért minden szempontból érdemes automatizálni. A jászberényi CO-OP Star-nál a beérkező számlákat és szállítóleveleket 3-5 ember dolgozta fel folyamatosan az ügyviteli rendszer számára, hagyományos, kézi adatbevitellel. Megfelelő hardver- és szoftverfejlesztéssel ez a folyamat automatizálható. Egy intelligens szoftverrel az adatok kinyerhetők és közvetlenül beolvashatók, mi több, az összetartozó számlákat és szállítóleveleket is automatizáltan lehet egybevetni. Ezzel nemcsak a folyamat lesz gyorsabb, de a hibák száma is lényegesen csökken, miközben a feldolgozásra fordított költség sokkal alacsonyabb, mintha kézzel végeznék ugyanezt.

- Az elkészült, mostanra éles üzemben működő megoldás egy optimalizált szkennerből, a Dokumenta ABBYY FlexiCapture 9.0 Standalone szoftveréből és egy FlexiCapture rendszerből áll - ismertette a felhasznált eszközöket Lovász Attila, a Dokumenta cég termékeinek magyarországi forgalmazója, a Laurel cégcsoportba tartozó ProgAdat Kft. kereskedelmi és logisztikai megoldások üzletágának vezetője. A rendszer mára képes kezelni és értelmezni az összes, a CO-OP Star beszállítói körében használatos számlát és szállítólevelet, beleértve a kézzel írott példányokat is. Ezt követően a kinyert adatokat -dátumok, rész- és végösszegek, stb. - standard, a fogadószoftver számára optimalizált xml formátumban továbbítja az ügyviteli rendszernek, ami egyúttal tárolja a számla pdf formátumú, szkennelt képét is.

A létrejött megoldás többről szól, mint néhány kézzel végzett művelet kiváltásáról. Ez egy igen jelentős lépés a teljesen elektronikus adminisztráció felé. Bár jelenleg a jászberényi cég partnereinek többsége még papír alapon juttatja el bizonylatait, a későbbiekben a teljes számla és szállítólevél forgalom elektronikus csatornákon zajlódhat majd. Ez azon túl, hogy gyorsabb és pontosabb, mint bármely korábbi megoldás, a környezetet is kíméli.

Kulcsszavak: Laurel

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális Agrártájoló: rekordszámú kiállító várta a jelen és a jövő agrárszakembereit

A győri Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán rendezték az idei Digitális Agrártájolót, a térség egyik legfontosabb agráreseményét. A kiállítók között a szektor legjelentősebb piaci szereplői, valamint az egyetem kutatási és oktatási egységei is megtalálhatók voltak. A program célja, hogy a jövő fiatal agrárgenerációja megismerje és alkalmazni tudja a digitalizációra és a precíziós gazdálkodásra épülő megoldásokat az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában.

2024. április 14. 13:51

Ezeket a háztartási gépeket vették tavaly a magyarok

21,8 százalékos visszaesés volt tavaly a nagy háztartásigép-piacon Magyarországon, így 2022-höz képest mintegy 302 ezer darabbal kevesebb, összesen 1 millió 40 ezer készülék talált gazdára a GFK adatai szerint. A mérséklődés itthon volt a legnagyobb az európai országokat nézve, a piac 154 milliárd forintra esett vissza. A szakértő szerint tavaly kevesebb alapgépcsere történt a háztartásokban és az újlakások építésének visszaesése is jelentős hatással volt a beépíthető készülékek piacára. Idén viszont a kormány által meghirdetett lakásfelújítási programok adhatnak masszívabb lökést a piacnak. 

2024. április 14. 12:10

Mit tehet a vasút a fenntarthatóbb turizmusért?

A MÁV-START szervezésében rendezték meg az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition idei rendezvényt, amely a tagvállalati vezetők közös munkájának legfőbb eseménye. 

2024. április 14. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09