Dupla teljesítményű új Apple MacBook Air modellek

forrás Prim Online, 2011. július 26. 08:25

Az Apple bemutatta az új generációs processzorokkal, nagy sebességű Thunderbolt I/O technológiával és háttérvilágítású billentyűzettel megújított MacBook Air laptopokat. A termékcsalád tagjain a Mac OS X Lion operációs rendszer fut. Az előző generáció teljesítményét akár megkétszerező laptopok a flash-alapú adattárolónak köszönhetően azonnali működésre képesek, kompakt kialakításuk révén pedig kiemelkedő a hordozhatóságuk.

A MacBook Air 11 és 13 hüvelykes méretben kapható. Mindkét modell nagyszerűen hordozható táskában, mivel a MacBook Air tartós alumínium unibody háza hihetetlenül vékony: legvékonyabb pontján mindössze 0,3 cm, legvastagabb pontján pedig 1,7 cm. A flash-alapú tároló jóvoltából a MacBook Air rendszere pillanatok alatt indul, gyors hozzáférést biztosít az adatokhoz, emellett megbízhatóbban és bámulatos energiatakarékossággal működik. A 11 hüvelykes modell súlya 1,07 kg, akkumulátorának üzemideje pedig akár 5 óra. A 13 hüvelykes, 1,34 kg-os MacBook Air akár 7 órán át használható egyetlen feltöltéssel.

A legújabb kétmagos Intel Core i5 és Core i7 processzorokkal működő új MacBook Air akár a kétszeresét is képes nyújtani az előző generációs modellek teljesítményének. Ez elegendő a fénykép- és filmszerkesztéshez csakúgy, mint a FaceTime-videohívásokhoz, a játékok futtatásához és a dokumentumokkal, prezentációkkal végzett munkához. A MacBook Air modellek Intel HD Graphics 3000 grafikus processzorral és akár 4 GB gyorsabb, 1333 MHz-es memóriával vannak felszerelve.

A MacBook Air laptopok a Thunderbolt I/O-technológiának köszönhetően eddig soha nem látott mértékben bővíthetők. Egyetlen kábel segítségével csatlakoztathatók hozzájuk a különféle nagy teljesítményű perifériák, így például a Mac laptopok kiváló dokkoló-állomásaként is használható, új Apple Thunderbolt Display kijelző. A Thunderbolt technológia egyszerű kiegészítő megoldásokkal a régebbi típusú kapcsolatok, például a FireWire és a Gigabit Ethernet használatát is lehetővé teszi.

A MacBook Air teljes méretű billentyűzete háttérvilágítást kapott, a hatékony navigációt pedig innovatív, üvegfelületű Multi-Touch érintőpad biztosítja. A billentyűzet kialakítása kényelmessé és egyszerűvé teszi a gépelést, a változásokat észlelő fényérzékelő pedig automatikusan a környezet fényviszonyainak megfelelően állítja be a billentyűk megvilágítását. A Multi-Touch érintőpadon a Lion rendszer új Multi-Touch mozdulatai is használhatók. Az új ujjmozdulat-parancsok lehetővé teszik a lendületes görgetést, a weboldalak és képek csípő mozdulattal végzett nagyítását, a balra, illetve jobbra lapozó mozdulattal végrehajtott lapozást, valamint a váltást a teljes képernyős alkalmazások között.

A MacBook Air ragyogó, nagy felbontású, LED-es háttérvilágítású kijelzője lenyűgöző vékonyságának ellenére is utoléri a jóval nagyobb, masszívabb kijelzők felbontási teljesítményét. A hihetetlenül gyors Wi-Fi kapcsolat segítségével a felhasználók vezeték nélkül tölthetnek le alkalmazásokat a Mac App Store, illetve zenéket és filmeket az iTunes szolgáltatásból, biztonsági másolatot készíthetnek adataikról a Time Capsule eszközre, valamint egyszerűen oszthatnak meg fájlokat az AirDrop funkció használatával. A MacBook Air laptopokon a vezetékes és vezeték nélküli tartozékok használatához két USB-port áll rendelkezésre, a vezeték nélküli perifériák pedig Bluetooth-kapcsolaton keresztül is csatlakoztathatók.

Az Apple az iparág legkörnyezetbarátabb laptopjait gyártja. Az új MacBook Air is megkapta az EPEAT Gold minősítést, és megfelel az Energy Star 5.2 szabvány követelményeinek. A készülékek unibody házának anyaga nagymértékben újrahasznosítható alumínium. Alapfelszereltségük része a higany felhasználása nélkül, arzénmentes üvegborítással készült energiatakarékos, LED-es háttérvilágítású kijelző. A Mac noteszgépek jelentős mértékben újrahasznosítható alapanyagokból készülnek. Nem tartalmaznak brómtartalmú égésgátlókat, és PVC-mentesek.

Minden új MacBook Air laptopon a Mac OS X Lion, a világ egyik legfejlettebb operációs rendszerének nyolcadik főverziója fut. A fényképek, filmek és zenék készítésére és megosztására szolgáló iLife programcsomag szintén az alapfelszereltség része. A Lion több mint 250 új funkció használatát teszi lehetővé a Mac számítógépeken. A legfontosabb újítások között a következőket is üdvözölhetjük: új Multi-Touch ujjmozdulatok; a teljes képernyős alkalmazások rendszerszintű támogatása; a Mission Control funkció, a Mac számítógépen futó alkalmazások áttekintésére szolgáló innovatív nézet; az operációs rendszerbe beépített Mac App Store, a kiváló szoftverek legjobb lelőhelye; a Launchpad, az alkalmazások új kezdőlapja; valamint a teljesen átalakított Mail alkalmazás.

Árak és elérhetőség

A 11 és 13 hüvelykes MacBook Air modellek 2011. július 21-étől kerülnek forgalomba az Apple hivatalos viszonteladóinál és disztribútorainál. Az 1,6 GHz-es, 11 hüvelykes MacBook Air két változatban kapható: 2 GB memóriával és 64 GB-os flash-alapú tárolóval, illetve 4 GB memóriával és 128 GB-os flash-alapú tárolóval. Az 1,7 GHz-es, 13 hüvelykes MacBook Air szintén két konfigurációban kerül az üzletekbe: 4 GB memóriával és 128 GB-os flash-alapú tárolóval, illetve 4 GB memóriával és 256 GB-os flash-alapú tárolóval. Személyre szabott konfigurációs lehetőségek és tartozékok: 1,8 GHz-es Core i7 processzor, nagyobb flash-tároló, MacBook Air SuperDrive meghajtó és USB Ethernet adapter.
 

Kulcsszavak: notebook Mac Apple

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség

A szövetség a marketing szakmai, illetve társadalmi szerepének további mélyítését tűzte ki célul, ennek érdekében a közösségi munka szervezése, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása, az edukációs projektek, valamint a vállalati és partnerségi kapcsolatok területén a jövőben három alelnök támogatja majd a szövetség tevékenységét.

2024. június 21. 18:25

Lemaradunk, ha nem tanuljuk meg használni a mesterséges intelligenciát

Megállíthatatlan a mesterséges intelligencia (MI) térhódítása a magyar iskolákban: a tanárok közel 40 százaléka és a diákok harmada rendszeresen használja a technológiát, amely tízből kilenc pedagógus szerint 2-3 éven belül át fogja alakítani az oktatást. 

2024. június 21. 16:18

Közel 60%-os árbevétel növekedést ért el tavaly az online fizetési megoldásokat kínáló Barion

Már több mint 15 országban szolgálja ki e-kereskedelmi partnereit az adatvezérelt fizetési megoldásokra specializálódott Barion. A magyar fintech cég 2023-ban összesen 6.8 millió eurós árbevételt ért el a bel- és külpiacokon, mely a jelenlegi makrogazdasági környezetben szinte ritkaságszámba megy a szektorban. 

2024. június 21. 14:40

A Continental élesben teszteli szuperszámítógépét

A Continental első alkalommal építette be tesztjárműbe, nagy teljesítményű számítógépét (HPC). Ezzel lehetővé vált számos funkciónak, mint például a vezetésbiztonsági rendszerek, az automatizált parkolás, vagy a holisztikus mozgásvezérlés egy járműalkalmazásban történő elhelyezése. 

2024. június 21. 13:07

Formatervezésiminta-oltalom védi a Széchenyi István Egyetem világrekorder autóját

A győri Széchenyi István Egyetem kiemelt figyelmet fordít szellemi vagyonának védelmére: az intézmény kutatóinak és hallgatóinak munkáit bejegyzett szabadalmak, mintaoltalmak és védjegyek sora óvja. Ezúttal a SZEnergy Team háromszoros világbajnok autójának alakját helyezték formatervezésiminta-oltalom alá, amely jogilag is garantálja, hogy a hallgatói mérnökcsapat nyerő karosszériája a jövőben is utánozhatatlan maradjon.

2024. június 21. 11:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02