Az áramszünet nem zavarhat be

APC by Schneider Electric szünetmentesek a Szigeten

Vértes Ádám, 2011. augusztus 2. 19:22

A Sziget Fesztiválon összesen 300 darab BE550G-GR Back-UPS szünetmentes áramforrás biztosítja a fizetési- és feltöltési pontok zavartalan működését. Az eszköz áthidaló megoldást nyújt áramkimaradás esetére, és a túlfeszültség ellen is véd, tehát akkor sem hibásodhatnak meg a készülékek, ha valamilyen elektromos hiba vagy akár egy villámcsapás miatt hirtelen túl nagy adag áramot kapna a rendszer.

Az, hogy az idei Sziget fesztiválon a látogatók készpénz helyett kártyával - sőt már Fesztiválórával is - fizethetnek majd fogyasztásukért minden egyes pultnál és sátorban, nem számít újdonságnak, hiszen így volt ez már az előző év augusztusában is, sőt az idei Volt-on és Balaton Sound-on is ez volt a gyakorlat.  A tavalyi évben bemutatott megoldás lényege, hogy a látogatók előre feltölthetik egyenlegüket, és a helyszínen már csak egy bankkártyához hasonló eszközzel fizethetnek a fogyasztásukért. Tehát készpénz nem kell, mi több, nem is fizethetünk vele, viszont pont ezért se kimaradás, se olyan hiba nem történhet, ami miatt a Szigetlakók ellátás nélkül maradnának.

A szünetmentes áramforrások használata egyre elterjedtebb, rengeteg elektronikai cikk esetében alkalmazzák a világon, mert a védelem mellett még pénzt is meg lehet vele takarítani. Egy televíziókészülék például – számos más eszközhöz hasonlóan – akkor is fogyaszt valamennyi áramot, ha ki van kapcsolva (ezt nevezik fantomterhelésnek). A BE550G-GR azonban erre is megoldást nyújt: automatikusan lekapcsolja a használaton kívüli eszközök áramellátását. Ezzel egy-egy háztartás évente átlagosan 7500 forintot is  megtakaríthat.

Természetesen egy szünetmentes áramforrás kapacitása is véges, órák hosszat nem képes pótolni a kimaradó energiát. Hosszabb áramszünet esetén az eszköz kénytelen lekapcsolni a rácsatlakoztatott berendezéseket, de ezt előírásszerűen teszi : az APC díjnyertes szoftvere, a PowerChute automatikusan, szabályos módon állítja le a számítógépet.

24 óra ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség

A szövetség a marketing szakmai, illetve társadalmi szerepének további mélyítését tűzte ki célul, ennek érdekében a közösségi munka szervezése, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása, az edukációs projektek, valamint a vállalati és partnerségi kapcsolatok területén a jövőben három alelnök támogatja majd a szövetség tevékenységét.

2024. június 21. 18:25

Lemaradunk, ha nem tanuljuk meg használni a mesterséges intelligenciát

Megállíthatatlan a mesterséges intelligencia (MI) térhódítása a magyar iskolákban: a tanárok közel 40 százaléka és a diákok harmada rendszeresen használja a technológiát, amely tízből kilenc pedagógus szerint 2-3 éven belül át fogja alakítani az oktatást. 

2024. június 21. 16:18

Közel 60%-os árbevétel növekedést ért el tavaly az online fizetési megoldásokat kínáló Barion

Már több mint 15 országban szolgálja ki e-kereskedelmi partnereit az adatvezérelt fizetési megoldásokra specializálódott Barion. A magyar fintech cég 2023-ban összesen 6.8 millió eurós árbevételt ért el a bel- és külpiacokon, mely a jelenlegi makrogazdasági környezetben szinte ritkaságszámba megy a szektorban. 

2024. június 21. 14:40

A Continental élesben teszteli szuperszámítógépét

A Continental első alkalommal építette be tesztjárműbe, nagy teljesítményű számítógépét (HPC). Ezzel lehetővé vált számos funkciónak, mint például a vezetésbiztonsági rendszerek, az automatizált parkolás, vagy a holisztikus mozgásvezérlés egy járműalkalmazásban történő elhelyezése. 

2024. június 21. 13:07

Kétméteres tévét venne a magyar, ha nem számítana az ár

Kitört a fociláz, a nagy sportesemények környékén pedig jellemzően fellendül a kereslet a televíziók iránt is. De milyen tévét vásárolnának a magyarok, ha nem lennének anyagi korlátaik, és ehhez képest milyen készülékkel rendelkeznek most? Az LG Magyarország friss országosan reprezentatív felmérést*  készített a magyarok tévévásárlási és -használati szokásairól, amelyből az is kiderül, hogy milyen szempontok alapján döntünk a vásárláskor, és mire használjuk a készülékeinket.

2024. június 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02