Az Apple betiltatta a Samsung Galaxy Tab 10.1 forgalmazását Európában

Kütyü magazin, 2011. augusztus 12. 09:37

Az amerikai gyártó az iPad-ot érintő szellemi jogok megsértésére hivatkozva tett előzetes intézkedéseket a Samsung táblagépének európai értékesítése ellen. Elérte a célját.

Nagy Britanniában csak múlt héten került az üzletek polcaira a Galaxy Tab 10.1, de máris el kellett róluk távolítani. Düsseldorf Regionális Bírósága helyt adott az Apple kezdeményezésének, ennek köszönhetően Hollandiát kivéve Európa összes országában leállították a koreai gyártó táblagépének árusítását a per lezárásáig.

A pán-európai jog  lehetőséget nyújt egy ehhez hasonló intézkedésre, minek keretében egy termék értékesítése megtiltható az egész Európai Unió területén. A vád szerint a Samsung nem egy, hanem több – az Apple tulajdonát képező – szabadalmat sértett meg a táblagépével, például az iPad 2 elemeinek egy részét is lemásolta a koreai gyártó. Bár a Samsung élhet fellebbezéssel az ítélet ellen, kára már így is hatalmas méreteket ölt.

Az Apple szóvivője így nyilatkozott az ügyről:

„Nem véletlen, hogy a legutóbbi Samsung modellek nagy mértékben hasonlítanak az iPhone-ra és az iPad-re a formájuktól és a hardverüktől kezdve a felhasználói felületükön keresztül a csomagolásukig. Az effajta kirívó másolás megengedhetetlen, és nekünk meg kell védenünk az Apple szellemi tulajdonát, amikor más vállalatok ellopják a mi elképzelésinket.”

A teljes cikk a kütyün.

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új iparági sztenderd a tűzvédelemben

Folyamatosan bővül azoknak intézményeknek, gyáraknak, logisztikai központoknak a száma, amelyek egyszerűbbé és papírmentessé tették az ellenőrzési, karbantartási folyamatokat és azok dokumentálását egy egyedülálló magyar fejlesztésnek köszönhetően. A szoftvercég innovációja a következő időszakban egyfajta iparági sztenderddé válik a területen, amellyel átláthatóvá, egységesség válnak az ellenőrzések, auditálások folyamata is.

2024. június 25. 17:04

Aggódhatnak a kripto csalók: magyar csapat is küld elemzéseket az FBI-nak

Kifinomult elemzői tudással, legmagasabb nemzetközi vizsgákkal, és a világ egyik legismertebb analitikai programjával ered a kripto csalók nyomába egy hazai elemző csapat. A pár hónapja indult vállalkozás hírneve máris meghaladta az országhatárokat: egyaránt dolgoztak Nevada állam legismertebb ügyvédi irodájának és az FBI számára is.

2024. június 25. 15:26

Itt a Bridgestone új négyévszakos defekttűrő gumiabroncsa

A Bridgestone továbbfejlesztette a prémiumkategóriás négyévszakos túraautó-abroncsát az egyedülálló DriveGuard Run-Flat (RFT) defekttűrő technológia beépítésével. Ezen újításnak köszönhetően a járművezetők egy defekt esetén még további 80 kilométert is megtehetnek akár 80 km/órás sebességgel, így biztosítva számukra a teljes biztonságot, kényelmet és nyugalmat. Az elektromos járművekre is alkalmas Turanza All Season 6 ENLITEN a DriveGuard RFT-vel felszerelve kiváló fékteljesítményt nyújt bármely évszakban, különösképp hó- és futásteljesítményt tekintve.

2024. június 25. 13:49

Új Kingston FURY, a versenyautók által ihletett DDR5-memória

A Kingston FURY, a memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető vezető Kingston Technology Company, Inc. vállalat nagy teljesítményű megoldásokra specializálódott részlege, bemutatta legújabb memóriáját, a Kingston FURY Renegade DDR5 RGB Limited Editiont. Az autók és az autóversenyzés szeretete által ihletett készlet a versenypályák lendületét idézi.

2024. június 25. 11:37

A pénzügyileg legstabilabb vállalatok között a Robot System

A Robot System Kft. mostantól Dun & Bradstreet tanúsítvánnyal rendelkezik, mely a globális üzleti információszolgáltatás és -minősítés vezetőjeként, minden működő vállalkozás pénzügyi stabilitását és üzleti megbízhatóságát értékeli egy folyamatosan ellenőrzött és bizonyított, nemzetközi szakértők által kidolgozott módszertan alapján. Ennek eredményeként került cégünk, a Robot System Kft., a pénzügyileg legstabilabb vállalatok közé.

2024. június 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40