A világ leggyorsabb grafikus kártyája félmillióért

forrás Prim Online, 2011. augusztus 17. 09:19

Az új ROG MARS II ott folytatja, ahol az előző ASUS ROG grafikus erőművek abbahagyták: ismét a legbrutálisabb hardvereszközt kínálja a megszállott játékosoknak. A korlátozott kiadásban megjelenő kártya két NVIDIA GeForce GTX 580 grafikus feldolgozóegységre és összesen 3 gigabájtnyi GDDR5 videomemóriára épül – és persze a szabadalmaztatott ROG-kialakításnak megfelelően extrém hűtési és kiterjedt finomhangolási lehetőségeket nyújtva elégíti ki a legdurvább felhasználói igényeket is. Hazánkba is érkezik pár példány az elkövetkezendő hetekben, és bár az ajánlott végfelhasználói ár 409900 Ft, szinte biztos azonnal el is fog fogyni.

Hatalmas teljesítmény két grafikus feldolgozó egységgel – a referencia architektúrához képest 22 százalékkal nagyobb teljesítmény

A szupererős ROG MARS II új teljesítményrekordokat állít fel: 22 százalékkal gyorsabb, mint a referenciának használt GeForce GTX 590, de ez még nem minden: óriási tuningipotenciál van benne. Az elkötelezett PC-s játékosok számára a lehető legjobbkor jelenik meg, mivel idén őszre várható egy sor olyan TOP-kategóriás játék megérkezése, amelyek az aktuális VGA-generációk használatával megdöbbentően élethű grafikus megjelenést ígérnek. A ROG MARS II teljesítménye akkora, hogy könnyedén futtatja az összes DirectX 11 játékot 1080p-nél nagyobb felbontásban és maximális részletességi beállítások mellett. A két GeForce GTX 580 mag és a 3 GB GDDR5 videomemória hihetetlen teljesítményre fordítható le – olyanra, amire a játékosok mindig is vágytak, és amely újabb mérföldkő lehet a vezető grafikus eszközök világában.

DirectCU II hűtési megoldás - 600 százalékkal nagyobb légszállítás és 20 százalékkal hűvösebb működés a referencia kártyához képest

A ROG védjegynek számító vörös és fekete színei mellett a ROG MARS II feltűnő jellegzetessége a két 120 mm-es ventilátor, amelyek 600 százalékkal több levegőt mozgatnak meg, mint a referencia  GeForce GTX 590 kialakítás, amely eredményeként még terhelés alatt is hűvös marad a vezérlő. Az ASUS DirectCU II technológia azt jelenti, hogy a grafikus processzor hűtése a GPU-val közvetlenül érintkező, teljes egészében rézből készült hűtőcsövekkel, illetve sűrűn elhelyezett hűtőbordákkal történik, amik együttesen 20 százalékkal alacsonyabb hőfokokat eredményeznek. Az ASUS a kártyán elhelyezett egy Turbo Fan gombot is, amellyel a felhasználók azonnal 100 százalékos sebességre kapcsolhatják a ventilátorokat, függetlenül az illesztőprogram beállításaitól. Ez a funkció különösen azokban a túlhajtásos szituációkban bizonyulhat hasznosnak, ahol a melegedés korlátozó tényező lehet: a tömör alumínium burkolat sokkal hatékonyabban vezeti el a hőt, mint a szokásos grafikus kártyáknál használt anyagok.

Továbbfejlesztett, 21 fázisú Super Alloy Power – 15 százalékos teljesítménynövekedés

A ROG MARS II tartalmazza az exkluzív ASUS Super Alloy Power technológiát, amely a tápellátásban résztvevő alkatrészekben egy speciális ötvözetet használva messze jobban ellenáll a hő hatásainak és az anyagkifáradásnak, mint a szokásos összetevők. Az új grafikus kártyánál az ASUS egy 21 fázisú tápellátási architektúrával bővítette a terméket, hogy a táp a legmostohább körülmények között is folyamatos és stabil teljesítményt adjon le. Ez a megszállottak örömére soha nem látott mértékű túlhajtási tartalékokat garantál. Mindezek eredményeképpen a grafikus kártya kialakítása 15 százalékkal nagyobb teljesítményt, két és félszeres élettartamot és akár 35 °C-kal hűvösebb működést eredményez a referencia kártyához képest. További előnyökkel rendelkezik a szabadalmaztatott PCIe ütődés ellen védő rögzítő, amely szilárdan megtartja a kártyát a bővítőhelyben, és megvédi a hő hatására fellépő deformációktól, illetve a PC-ház mozgatásakor fellépő rázkódástól.

Gyűjtői kategóriájú kártya GPU Tweak segédprogrammal


A ROG MARS II csomag része az exkluzív ASUS GPU Tweak segédprogram, amelynek használatával a felhasználók közvetlenül vezérelhetik a kártya egyes komponenseit. A teljesítmény paraméterek rendkívül széles skálán állíthatók, egy könnyen kezelhető és egyértelmű felhasználói felületen módosíthatók például az órajelek, a feszültség értékek és a ventilátor sebességek. A GPU Tweak segédprogram a ROG MARS II lenyűgöző erejét a játékosok kezébe adva teremt ideális túlhajtási környezetet. Az egyes kártyáknál lézergravírozott, sorszámozott alumínium lapka tanúsítja a korlátozott kiadást, minden darabot a gyűjtők által vágyott ikonikus darabbá téve.

Kiemelt termékjellemzők
-   Két NVIDIA® GeForce® GTX 580 GPU, mindkettőben 512 CUDA mag és összesen 3 GB GDDR5 videomemória a referencia kártyánál 22 százalékkal gyorsabb teljesítmény érdekében
-    Lézergravírozott alumínium lap a korlátozott kiadású kártyák egyedi azonosításához
-    Két 120 mm-es ventilátor az akár 600 százalékkal jobb légáramláshoz
-    Tiszta réz DirectCU II hűtési megoldás – 20 %-kal hűvösebb, mint a referencia
-    GPU Tweak segédprogram a kibővített túlhajtási és finomhangolási szolgáltatásokhoz
-    Turbo Fan gomb a 100 százalékos ventilátorsebesség azonnali aktiválásához
-    Tömör alumínium burkolat a jobb hőleadásért
-    Különösen stabil 21 fázisú Super Alloy Power architektúra a túlhajtási tartalékok kiaknázása érdekében – 15% teljesítménynövekedés, két és félszer hosszabb élettartam és 35 °C-kal hűvösebb működés
-    Egyedi PCIe rázkódásvédelmi rögzítő a kártya állandó biztonságos rögzítéséhez

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis magyarországi csapata. A vezető logisztikai ingatlancég a Prologis Park Budapest-Sziget II-ben egy 350 négyzetméteres festménnyel emlékezik meg a környék állat- és növényvilágáról, ezzel is felhívva a figyelmet a fenntarthatóság és az élővilág tiszteletben tartásának fontosságára.  

2024. április 22. 19:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50