Nagy teljesítményű grafikus kártya az Asustól

forrás Prim Online, 2011. szeptember 9. 08:48

A HD 6770 DirectCU Silent nevű új kártyájával az ASUS a jelenleg elérhető legfejlettebb és legnagyobb teljesítményű ventilátor nélküli grafikus kártyát dobta a piacra. A tökéletes csendben működő, az általános passzív kialakításoknál 16 százalékkal hűvösebb Asus DirectCU Silent család hűtési teljesítménye jobb, és ezáltal megbízhatóbb és tartósabb használatot biztosít úgy, hogy közben megfelel minden grafikai elvárásnak, legyen az alkalmi multimédia vagy éppen mindennapos játék.

A DirectCU Silent technológia 95 százalékkal nagyobb hűtőbordákat használ és így ér el 16 százalékkal hűvösebb teljesítményt

Az Asus mérnökei által kidolgozott, exkluzív DirectCU hűtési technológia a GPU-val közvetlenül érintkező réz hőcsöveket alkalmaz a hő gyorsabb és hatékonyabb elvezetése – és így az alacsonyabb hőmérséklet és jobb teljesítmény elérése – érdekében. Ezen elvek mentén építkezve készítették el az ASUS mérnökei a lehető legjobb, 0 dB-es, csendes grafikus kártyákat. A DirectCU Silent megoldást korábban a GT 430, GT 440, GTS 450 és HD 6670 modelleken alkalmazták, mostantól pedig a HD 6770 is belép ebbe a családba. Az anyagok gondos kidolgozása és az intelligens öntés eredményeképp a DirectCU Silent kártyák hűtőbordái 95 százalékkal nagyobb felülettel bírnak, és mintegy 16 százalékkal hűvösebb működést eredményeznek, mint a hagyományos passzív hűtésű kártyák. Az eredmény: stabilabb teljesítmény és még tartósabb termékek. 

Super Alloy Power a termék élettartamának és teljesítményének javításához

Az ASUS házon belül kifejlesztett, egyedi ötvözetét alkalmazó Super Alloy Power technológia a tápellátásban résztvevő alkatrészeket a hőnek jobban ellenálló, tartós anyaggal tölti ki. A Super Alloy Power alkatrészek 15 százalékkal jobb teljesítményt, bőségesebb túlhajtási potenciált és az általános grafikus kártyáknál két és félszer tartósabb termékeket eredményeznek.

Hűvös és stabil teljesítmény játékokhoz is

A DirectX 11-kompatibilis ASUS HD 6770 DirectCU Silent kártyákban 800 stream processzor és 40 textúrázó egység, valamint 1 GB GDDR5 videomemória található. Ez több mint elég a nagyfelbontású játékokhoz úgy is, hogy a részletek és effektek közepes vagy még magasabb szintre vannak állítva – ami csendes kártyákkal eddig elérhetetlen volt. Éppen ezért a HD 6770 DirectCU Silent remek választás azok számára, akik csendes környezetre vágynak, ugyanakkor mégsem kívánják feláldozni a multimédia és játékok minőségét.

Kulcsszavak: grafikus kártya Asus

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental élesben teszteli szuperszámítógépét

A Continental első alkalommal építette be tesztjárműbe, nagy teljesítményű számítógépét (HPC). Ezzel lehetővé vált számos funkciónak, mint például a vezetésbiztonsági rendszerek, az automatizált parkolás, vagy a holisztikus mozgásvezérlés egy járműalkalmazásban történő elhelyezése. 

2024. június 21. 13:07

Bosch Tech Day 2024 – Szoftverekkel is elérhetők lesznek a Bosch „életre tervezett” technológiái

A Bosch, a technológiák és szolgáltatások szállítója szoftverekkel és ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal bővíti üzleti tevékenységét, az évtized végére pedig már milliárd eurós nagyságrendű árbevételt tervez szoftveres tevékenységével elérni. „A Bosch már jó ideje szoftverfejlesztő vállalat is” – hangsúlyozta Renningenben, a 2024-es Bosch Tech Day alkalmával Dr. Stefan Hartung, a Bosch igazgatóságának elnöke. „Széles körű szakértelmünkkel közvetlenül láthatjuk el termékeinket programokkal, termékszoftvereink pedig az „Életre tervezve” mottónknak megfelelően könnyítik meg ügyfeleink életét.”

2024. június 19. 18:50

TheFence: a jogosultság mindent visz!

Mérföldkő az informatikai biztonság területén elismert amerikai-magyar tulajdonú XS Matrix életében, hogy az IBM és az Oracle után Vágvölgyi Zoltán kereskedelmi igazgatóként a kiberbiztonsági startuphoz igazolt. Feladata többek között, hogy a vállalati hozzáférések felderítésére, felülvizsgálatára, elemzésére fejlesztett THEFENCE megoldás hazai és nemzetközi piaci jelenlétét tovább erősítse.

2024. június 19. 11:42

Megfizethető 4K monitorok IPS panelekkel a fokozott termelékenységhez és szórakozáshoz

A kijelzőspecialista AOC izgalommal mutatja be két új, otthoni és irodai felhasználóknak szánt ultra-nagy felbontású (UHD) monitorát: a 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC U27B3A és U27B3AF modelleket. Ezek a monitorok kivételes tisztaságot és élénk színeket kínálnak, így tökéletesen alkalmasak a napi feladatok széles skálájához, a táblázatkezeléstől és a webböngészéstől kezdve az egyszerűbb képszerkesztésig és bármilyen médiafelhasználásig. 

 

2024. június 16. 10:38

Az AS5402T elnyerte a PCMAG „Editor’s Choice” díját

Az ASUSTOR AS5402T modelljét a PCMAG ismét „Editor’s Choice” kitüntetéssel díjazta. Az ASUSTOR idén számos nagyra értékelt zászlóshajó NAS-modellt dobott piacra, beleértve – de nem kizárólagosan – az AS5402T is. 

2024. június 15. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02