140 centiméter képátlójú LG OLED tévé a CES-en

forrás Prim Online, 2012. január 11. 07:28

Az 55 hüvelyk (140 cm) képátlójú LG OLED TV-t az idei Szórakoztatóelektronikai kiállításon (CES) mutatja be az LG Electronics. A jövő televíziójának számító készülék a gyártó 4-színű pixel (4-Color Pixels) és színfinomító (Color Refiner) technológiájának, valamint az LG Display fejlett OLED panelének ötvözésével jött létre. Az LG OLED TV lenyűgözően természetes színeket produkál, ráadásul az ára sokkal alacsonyabb, mint amit hagyományos gyártási technológiával el lehetett volna érni.

Az LG készülékét a 4-színű pixel (4-Color Pixels) és a színfinomító (Color Refiner) technológia különbözteti meg a többi OLED TV-től. A két technológia együtt természetes és pontos, valamint éles és állandó színeket biztosít. A 4-színű pixel (4-Color Pixels) funkció pontosabb színleképezést tesz lehetővé a négy színből (vörös, zöld, kék és fehér) álló készlet segítségével a többi OLED tévégyártó által használt hagyományos RGB (vörös, zöld és kék) konfigurációhoz képest. A színfinomító funkció nagyobb látószögtartományból is állandó színeket biztosít a színárnyalatokat és színfokozatokat javító és finomító LG algoritmus segítségével. Ezzel ellentétben a többi OLED tévén gyakran tapasztalható drasztikus színárnyalat-változás és rendellenes színtartomány a különböző látószögekből.

A végtelen kontrasztaránnyal rendelkező LG OLED TV élénk színeket és kivételes részletességet nyújt a képernyőn látható kép általános megvilágításától függetlenül. Cserébe a színek és részletek az egész képernyőn kimagaslóan tiszták és élesen maradnak, még sötét megvilágítási jelenetek közben is. Ezeket a színtulajdonságokat technikailag képtelenség előállítani a LED és LCD kijelzőpanelekkel. Ráadásul a LED/LCD kijelzőknél 1000-szer gyorsabb LG OLED TV elmosódás és színelfolyás nélkül, kristálytisztán képes megjeleníteni a mozgóképeket.

Az LG OLED TV esztétikailag is egyedülállót nyújt technológiai kifinomultságának köszönhetően. Az LG vékony és keskeny keretes formavilága letisztult, minimalista külsőt kölcsönöz a készüléknek. Az LG OLED TV könnyedén falra szerelhető 4 milliméteres vastagságának és mindössze 7,5 kg-os súlyának köszönhetően.
Az 55 hüvelyk (140 cm) képátlójú LG OLED TV valószínűleg 2012 második félévétől lesz elérhető, addig a termék specifikációja változhat.

Kulcsszavak: CES 2012 TV LG

TV ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG új tévéivel sosem látott megoldások költöznek a nappaliba

Ha azt gondoltuk volna, hogy a tévék már nem képesek tovább fejlődni, hát tévedtünk. Mesterséges intelligencia, elképesztő grafikus teljesítmény és kábelmentes kialakítás – az LG legújabb televíziói számos felhasználási lehetőséget és minden eddiginél lenyűgözőbb vizuális élményt kínálnak.

2024. április 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09