Pályázatok a biztonságos internet használatról

MTI Sajtóadatbank, 2012. január 29. 10:05

Videó- és javaslat pályázat hívja fel a figyelmet a Biztonságosabb Internet Nap céljaira, a többi között a világhálón leselkedő veszélyekre.

    Videopályázat indul "Netezzünk együtt... biztonságosabban!" címmel: a 10 és 19 év közötti érdeklődők pályamunkáit január 31-ig várja a Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma és a Microsoft Magyarország. A videopályázat célja a beérkezett filmek közzétételével népszerűsíteni a Biztonságosabb Internet Napot és annak idei témáját: a generációk találkozását, összekapcsolását, egymás segítését az online világban.
    A felhasználói szempontból legjobb és legrosszabb hazai weboldalt keresi az "Adj tippet a legjobb és a legrosszabb hazai weboldalakra!" című pályázatával a SIP magyarországi konzorciuma. A közönség január 31. éjfélig küldheti el javaslatait a http://u18.hu/szavazas/ oldalon. A felhasználók szavazással választhatják ki a 10 legjobbnak és 10 legrosszabbnak tartott hazai honlapot, ebből a díjazottakat szakmai zsűri választja ki mindkét kategóriában. Az eredményeket február 7-én, a Safer Internet Day (SID) - Biztonságosabb Internet Nap rendezvényén hirdetik ki.
    Ezen a napon a Microsoft székházában az általános- és középiskolás tanulók számos érdekes előadáson vehetnek részt, amelyekre a Webvelem program weboldalán jelentkezhetnek. A többi között kerekasztal-beszélgetésekkel, az ország különböző pontjain tartott biztonságosabb internet-foglalkozásokkal várja a látogatókat a SIP magyarországi konzorciuma február 7-én - közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a SIP magyarországi konzorciumának vezetője az MTI-vel.
    A Biztonságosabb Internet Napot a világ több mint 60 országában, köztük Magyarországon is minden évben február elején, ugyanazon a napon rendezik meg. A rendezvény célja felhívni a figyelmet a világháló jelentőségére, az interneten leselkedő veszélyekre, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális vagy káros jelenségekre, tartalmakra.

Kulcsszavak: pályázat security

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség

A szövetség a marketing szakmai, illetve társadalmi szerepének további mélyítését tűzte ki célul, ennek érdekében a közösségi munka szervezése, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása, az edukációs projektek, valamint a vállalati és partnerségi kapcsolatok területén a jövőben három alelnök támogatja majd a szövetség tevékenységét.

2024. június 21. 18:25

Lemaradunk, ha nem tanuljuk meg használni a mesterséges intelligenciát

Megállíthatatlan a mesterséges intelligencia (MI) térhódítása a magyar iskolákban: a tanárok közel 40 százaléka és a diákok harmada rendszeresen használja a technológiát, amely tízből kilenc pedagógus szerint 2-3 éven belül át fogja alakítani az oktatást. 

2024. június 21. 16:18

Közel 60%-os árbevétel növekedést ért el tavaly az online fizetési megoldásokat kínáló Barion

Már több mint 15 országban szolgálja ki e-kereskedelmi partnereit az adatvezérelt fizetési megoldásokra specializálódott Barion. A magyar fintech cég 2023-ban összesen 6.8 millió eurós árbevételt ért el a bel- és külpiacokon, mely a jelenlegi makrogazdasági környezetben szinte ritkaságszámba megy a szektorban. 

2024. június 21. 14:40

A Continental élesben teszteli szuperszámítógépét

A Continental első alkalommal építette be tesztjárműbe, nagy teljesítményű számítógépét (HPC). Ezzel lehetővé vált számos funkciónak, mint például a vezetésbiztonsági rendszerek, az automatizált parkolás, vagy a holisztikus mozgásvezérlés egy járműalkalmazásban történő elhelyezése. 

2024. június 21. 13:07

Formatervezésiminta-oltalom védi a Széchenyi István Egyetem világrekorder autóját

A győri Széchenyi István Egyetem kiemelt figyelmet fordít szellemi vagyonának védelmére: az intézmény kutatóinak és hallgatóinak munkáit bejegyzett szabadalmak, mintaoltalmak és védjegyek sora óvja. Ezúttal a SZEnergy Team háromszoros világbajnok autójának alakját helyezték formatervezésiminta-oltalom alá, amely jogilag is garantálja, hogy a hallgatói mérnökcsapat nyerő karosszériája a jövőben is utánozhatatlan maradjon.

2024. június 21. 11:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02