Telenor a gyermekeket érő internetes erőszak ellen

MTI Sajtóadatbank, 2012. február 2. 08:45

Korlátozta a gyermekeket és a fiatalokat veszélyeztető, szexuális bűncselekményeket tartalmazó honlapokat január 1-től a Telenor Magyarország Zrt. internetes hálózata az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és az Interpol tiltólistája alapján - közölte a cég szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében.

    A mobilszolgáltató, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az ORFK tavaly december 1-jén írta alá azt a szándéknyilatkozatot, amelyben vállalják, hogy közösen lépnek fel a tiltott tartalmak internetes terjedése ellen; a mobilszolgáltató a káros és jogellenes tartalmakat szűri, így akadályozza meg azok elérését és terjesztését - olvasható a közleményben.
    A tájékoztatás szerint a szolgáltató fontosnak tartja, hogy saját eszközeivel megteremtse a biztonságos internetezés lehetőségét. Hangsúlyozták, hogy a Telenor által alkalmazott megoldás nyitott: a szolgáltató a jövőben örömmel megosztja a rendszer működtetésének tapasztalatait a káros tartalmak blokkolásában szerepet vállaló új érdeklődőkkel.
    A kommünikében Parti Katalinra, az Országos Kriminológiai Intézet Bűnözéskutatási Osztályának tudományos munkatársára hivatkozva azt írják, a fiatalok sérelmére történő internetes bűncselekmények visszaszorítása érdekében európai szintű jogi összefogás és a szolgáltatók szintjén egységes fellépés szükséges a teljes siker érdekében.

Kulcsszavak: gyerek security Telenor-hu

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kínában már meg is jelent az Európába is érkező, hajlítható HONOR Magic V3

A HONOR egy pénteki nagyszabású rendezvényen jelentette be Sencsenben következő generációs hajlítható csúcskészülékeit, a HONOR Magic V3-at és a HONOR Magic Vs3-at.

2024. július 15. 19:44

Hasznos időtöltés a nyaralás alatt

Végre kitört a vakáció, itt a jól megérdemelt pihenés ideje tanároknak, diákoknak egyaránt. Az értékes szabadidőt érdemes hasznosan eltölteni, például nyelvtanulással. Fülledt tantermekben, intenzív nyári nyelvtanfolyamokon görnyedés helyett azonban választhatjuk erre a hűvös szobát, vagy akár a strandot is, mégpedig a KRÉTA felületen térítésmentesen elérhető, nyelvtanulást segítő applikáció segítségével. 

2024. július 15. 17:58

Innovatív akadályfelismerő rendszert tesztelnek a berlini S-Bahnon

Az automatizált üzemeltetés kulcsfontosságú funkció a vasúti kapacitás bővítése és a vasút teljesítményének növelése szempontjából. Az S-Bahn Berlinnel együttműködve a Siemens Mobility akadályfelismerő rendszert telepített és tesztel első alkalommal folyamatos üzemmenet mellett. A rendszer kulcsfontosságú technológiai komponens a teljesen automatizált vezetés lehetővé tételéhez. 

2024. július 15. 16:17

Az ABB és a Cleanwatts együttműködési megállapodást írt alá

Az ABB, a villamosítás és automatizálás globális technológiai vezető vállalata és a Cleanwatts Digital s.a. (Cleanwatts), az összekapcsolt, fenntartható energiaközösségekben alkalmazott MI-alapú energiamegosztás szoftvermegoldásainak szolgáltatója bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a közösségek és épületek energiahatékonysági és energiagazdálkodási technológiáinak fejlesztésére.

2024. július 15. 14:40

K&H: harc az alattomos támadások ellen

A digitális eszközök használata vitathatatlanul megkönnyíti az életünket, az online tájékozódást és ügyintézést. Az eszközökön tárolt érzékeny adatok védelme azonban fokozott óvintézkedéseket igényel minden tulajdonostól.

2024. július 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01