Elindult az autokolcsonzes.hu nemzetközi bérautó-foglaló oldal

forrás Prim Online, 2012. április 8. 14:49

Autókölcsönzéskor leggyakrabban gazdaságos városi autót, esetleg kompakt vagy mini kategóriájú járművet választanak a magyarok – derült ki a napokban indult, több mint 120 autóbérlési partner kínálatát megjelenítő autokolcsonzes.hu bérautó-foglaló oldal kutatásából.

A magyarok legkedveltebb autóbérlési úti célja Spanyolország, Olaszország és az Egyesült Államok, az autokolcsonzes.hu adatai szerint. Az előző évre vonatkozó foglalási szokásokból az is kiderült, hogy elsősorban a nyári üdülő szezonban bérelnek autót a magyarok, és ha az USA-ról van szó, akkor két hétnél nem adjuk alább, míg egy európai úti cél esetében átlagosan egy hetes időtartamra kölcsönzünk autót. „Amellett, hogy az oldalon kb. 6000 helyszín közül válogathatnak a látogatók, a legnépszerűbb helyek listáját figyelembe véve számos kedvelt ország és város esetében speciális leírásokat kínálunk az utazni vágyóknak. A helyi látványosságoktól kezdve, az adott országban érvényes közlekedési feltételeken át, egészen a vészhelyzetben hívható segélyhívó számokig minden hasznos információ megtalálható az oldalon” – mondta el Árok Bianka, az autokolcsonzes.hu kommunikációs és projekt felelőse.

 
Hasznos tippek kezdőknek és rutinosoknak is
 
Az újonc autóbérlőkre gondolva az autokolcsonzes.hu részletesen bemutatja az autóbérléskor köthető biztosítások széles skáláját, miközben eligazítást kínál a legfontosabb fogalmak tekintetében is, mint például az önrész, az üzemanyag norma vagy a korlátlan kilométer-használat. Emellett a látogatók megtudhatják, hogy mire érdemes odafigyelni az autó átvételekor és leadásakor ahhoz, hogy ne verjék át őket, illetve, hogy milyen feltételek mellett vehetők igénybe az egyes kiegészítő felszerelések, mint például a magyar autóbérlők körében legnépszerűbb GPS és gyerekülés.
 
Az online bérautó-foglaló oldal több mint 120 autókölcsönző kínálatát teszi elérhetővé a látogatók számára, köztük az Avis, a Hertz, a Budget, a Dollar és a Sixt teljes szolgáltatáspalettáját, melyet nemzetközi szinten több mint fél millió utazni vágyó vesz igénybe.  „Az amerikai Priceline csoport által biztosított nemzetközi háttérnek köszönhetően közel 6000 helyszínen biztosítjuk a legolcsóbb ajánlatotokat, probléma vagy kérdés esetén pedig magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat várja ügyfeleinket” – tette hozzá Árok Bianka.
 
A kutatás hátteréről:
 
Az autokolcsonzes.hu a Priceline.com partnereként kérdezte le a magyarok autókölcsönzési szokásait az elmúlt év foglalási adatai alapján. A statisztika a következő szempontokat érintette: hol bérelnek autót a leggyakrabban a magyarok, az év melyik időszakában és milyen hosszú időtartamra, továbbá melyek a legtöbbször választott kategóriák és kiegészítő szolgáltatások. Az adatok nem reprezentatívak az autóbérlés szolgáltatást igénybe vevő magyar lakosságra nézve, de az elmúlt év foglalási tendenciáinak felvázolására alkalmasak.
Kulcsszavak: autószolg

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Bridgestone új négyévszakos defekttűrő gumiabroncsa

A Bridgestone továbbfejlesztette a prémiumkategóriás négyévszakos túraautó-abroncsát az egyedülálló DriveGuard Run-Flat (RFT) defekttűrő technológia beépítésével. Ezen újításnak köszönhetően a járművezetők egy defekt esetén még további 80 kilométert is megtehetnek akár 80 km/órás sebességgel, így biztosítva számukra a teljes biztonságot, kényelmet és nyugalmat. Az elektromos járművekre is alkalmas Turanza All Season 6 ENLITEN a DriveGuard RFT-vel felszerelve kiváló fékteljesítményt nyújt bármely évszakban, különösképp hó- és futásteljesítményt tekintve.

2024. június 25. 13:49

A Continental élesben teszteli szuperszámítógépét

A Continental első alkalommal építette be tesztjárműbe, nagy teljesítményű számítógépét (HPC). Ezzel lehetővé vált számos funkciónak, mint például a vezetésbiztonsági rendszerek, az automatizált parkolás, vagy a holisztikus mozgásvezérlés egy járműalkalmazásban történő elhelyezése. 

2024. június 21. 13:07

Formatervezésiminta-oltalom védi a Széchenyi István Egyetem világrekorder autóját

A győri Széchenyi István Egyetem kiemelt figyelmet fordít szellemi vagyonának védelmére: az intézmény kutatóinak és hallgatóinak munkáit bejegyzett szabadalmak, mintaoltalmak és védjegyek sora óvja. Ezúttal a SZEnergy Team háromszoros világbajnok autójának alakját helyezték formatervezésiminta-oltalom alá, amely jogilag is garantálja, hogy a hallgatói mérnökcsapat nyerő karosszériája a jövőben is utánozhatatlan maradjon.

2024. június 21. 11:36

Július 7-től nagy változás jön az újautópiacon

2024 júliusától csak olyan újonnan gyártott jármű helyezhető forgalomba Európában, ami rendelkezik az előírt, fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszerekkel. Az EU-s jogszabály értelmében így minden új autónál a kötelező alapfelszereltség része kell legyen az intelligens sebességszabályozó, a vezető figyelmetlenségét érzékelő figyelmeztető rendszer, a vészfékjelzés, a tolatóradar, valamint az eseményadat-rögzítő, és az indításgátló alkoholszonda későbbi beszerelését is lehetővé kell tenni. 

2024. június 20. 13:15

Az LG szerint a jövő autója gyakorlatilag egy kerekeken guruló élettér lesz

Az LG Electronics (LG), a mobilitási piac egyik vezető technológiai szereplője új szoftvercsomagot adott ki, amely úttörő szerepet játszik majd a szoftveresen definiált járművekre (SDV) való átállásban. Az AlphaWare nevű fejlett, felhasználóközpontú megoldás újraértelmezi az autó fogalmát és a felhasználók autózással kapcsolatos élményét. Az innovatív szoftvercsomagot az AutoTech: Detroit eseményen mutatta be a cég.

2024. június 14. 14:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40